Sport

În 12 iunie 2014 începe Campionatul Mondial de fotbal, cel mai așteptat eveniment sportiv al anului. Cele 32 de țări calificate și-au înscris loturile definitive, cu cei 23 de fotbalișt, în 2 iunie a.c..

Ce meciuri de fotbal de la Cupa Mondială  vom putea vedea la televiziunile din România?

cupa mondiala de fotbal

Grupa A

Program meciuri:

12 iunie, ora 23, Brazilia – Croația   

13 iunie, ora 19, Mexic - Camerun  

17 iunie, ora 22, Brazilia - Mexico    

19 iunie, ora 1, Camerun – Croația  

23 iunie , ora 23, Camerun - Brazilia       

23 iunie, ora 23, Croația - Mexic

 

Grupa B

Program meciuri:

13 iunie, ora 23, Spania - Olanda    

14 iunie, ora 1, Chile - Australia    

18 iunie, ora 19, Australia - Olanda

18 iunie, ora 22, Spania - Chile    

23 iunie, ora 19, Olanda - Chile    

23 iunie, ora 20:40, Australia - Spania

Gica Popescu, locul 38 în topul fundasilor-golgeteri

Gheorghe-Popescu-002

Fostul internațional Gică Popescu este fundașul român cu cele mai multe goluri marcate în meciuri oficiale, conform unui clasament dat publicității de Federația Internațională de Istorie și Statistică a Fotbalului (IFFHS).

Gică Popescu a marcat 64 de goluri în 472 de meciuri jucate în perioada 1984-2003. Fostul internațional român a marcat la fel de multe goluri precum azerul Ramiz Mammadov, ocupantul locului 37, dar acesta a jucat mai puține meciuri, doar 285.

România va evolua în Grupa F, unde mai sunt Ungaria,

Finlanda, Irlanda de Nord și Insulele Feroe

 

Grupa ușoară pentru tricolori în preliminariile Euro 2016
Tricolorii se vor reîntâlni cu maghiarii, pe care i-au îmvins la București cu 3-0 în preliminariile pentru CM 2014, dar și cu Insulele Feroe și Finlanda, formații care nu au obținut nicio victorie în meciurile oficiale cu România în istoria. Irlanda de Nord, care a oprit România în drumul spre Cupa Mondială din 1986, este în cădere liberă de mai mulți ani. În campania pentru CM 2014, nord-irlandezii au obținut doar un succes într-o grupă din care au făcut parte Azerbaidjan sau Luxemburg.

gala-sportului-lugojean

Vineri, 20.12.2013, începând cu orele 1600,în Sala de Consiliu a Primăriei Municipiului Lugoj, va avea loc festivitatea de premiere a sportivilor şi antrenorilor care au obţinut rezultate deosebite în anul 2013.

„Pentru CSM Lugoj vom aloca prin rectificare 200.000 lei, din care 90.000 lei pentru secţia de volei, 10.000 lei pentru secţia de box, 83.000 lei pentru secţia de lupte, 10.000 lei pentru secţia de şah şi 7.000 lei pentru cheltuieli administrative. De asemenea, având în vedere că turul Campionatului de fotbal - Liga a 3-a, are programate încă 5 etape din retur, am propus şi pentru Vulturii Lugoj suma de 75.000 lei

 

CONFERINŢA DE PRESĂ A PRIMARULUI MUNICIPIULUI LUGOJ

5 noiembrie 2013

actualitatea-gala-sportului-lugojean-lugoj-1

În deschiderea conferinţei de presă, primarul Francisc Boldea s-a referit la stadiul acordării ajutoarelor alimentare şi al ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei în sezonul rece. „Până vineri, 15 noiembrie au primit ajutoarele de la Uniunea Europeană pensionarii şi cei care primesc ajutor social. S-au prezentat aproape jumătate din numărul acestora iar perioada de acordare este deschisă până la Craciun. Sperăm însă, ca până la data de 1 decembrie să terminăm această activitate. De luni, 18 noiembrie se distribuie ajutoarele pentru celelalte categorii de beneficiari, respectiv persoanele cu handicap şi persoanele beneficiare ale Legii nr. 49/1991. În fiecare zi sunt repartizate celor prezenţi 200 de numere, astfel evitându-se formarea cozilor la distribuire. Există alimente suficiente pentru toţi cei 3.000 de beneficiari, care sunt aşteptaţi zilnic între orele 10:00 şi 14:30” a declarat primarul Francisc Boldea. În ceea ce priveşte ajutorul pentru încălzirea locuinţei, s-au primit până în prezent 350 de cereri şi se primesc şi în continuare.

lupteEchipa de lupte a CSM Lugoj este pentru a şasea oară campioană naţională

 

Sâmbătă, 20 iulie 2013, Sala Sporturilor “Ioan Kunst Ghermănescu“ din Lugoj a găzduit etapa finală a Superligii masculine de lupte libere.

Pentru titlul de campioană naţională s-au întrecut C.S.M. Timişoara, C.S.M. Lugoj, Dinamo Braşov şi C.S.M. Sfântu Gheorghe.

melci_viiUn salon japonez a lansat un tratament de frumusețe anti-îmbătrânire. Procedura implică mai mulți melci vii care sunt puși să se târască pe fața celor care îndrăznesc să accepte tratamentul. Noul tratament facial costă £ 161 și se face sub supravegherea personalului de la Clinic Tokyo. Melcii au fost considerați multă vreme ca o mare pacoste pentru grădini, dar se pare că melcii sunt mai degrabă prieteni decât dușmani, atunci când e vorba anti-îmbătrânire.

arbitru1Catanhede Jordan, arbitrul decapitat

 

Brazilia, gazda Mondialului de fotbal de anul viitor, a fost scena unei întâmplări macabre petrecute pe arena Pius XII din Maranhao, în nord-estul ţării.

 

Arbitrul unei partide disputată pe 30 iunie a fost ciopârţit şi decapitat de rudele şi prietenii unui fotbalist care, refuzând să părăsească terenul după ce fusese eliminat, a fost înjunghiat mortal de către tânărul arbitru.

crichetTurneul anual regional de cricket între şcoli pentru băieţi şi fete sub 13 ani va avea loc sâmbătă, 8 iunie, de la ora 9.00, în localitatea Giarmata din judeţul Timiş. Turneul este organizat şi coordonat de Clubul Sportiv de Cricket Timiş (www.crickettimis.ro), sub egida Cricket România.

Datorită numărului mare de şcoli participante din judeţul Timiş, jocurile de cricket din cadrul turneului vor avea loc pe două terenuri: la Şcoala Gimnazială Giarmata şi la Sala de Sport din Giarmata.

2013_UEFA_Champions_League_final_logojpgCăpitanul echipei Bayern Munchen, Philipp Lahm, a primit trofeul Ligii Campionilor, sâmbătă seară, la Londra, din partea preşedintelui UEFA, Michel Platini, în prezenţa cancelarului german, Angela Merkel.

Lahm a ridicat penru prima oară trofeul câştigat de Bayern pentru a cincea oara în istorie, doar după ce toţi jucătorii şi staful tehnic al bavarezilor au fost premiaţi de Platini.

Pentru Borussia a marcat Gundogan '68 (penalti), iar pentru Bayern Munchen au înscris Mandzukici '60 şi Robben '89.

Primul reprezentant al Bayern care a primit medalia de campion a fost antrenorul Jupp Heynckes, care va părăsi echipa la finalul acestui sezon. Heynckes este al 19-lea