Pentru multiplu campion Tolea Ciumac anul 2019 a început cu o problemă medicală.

O operație la tendonul dela piciorul drept a oprit pregătirile pentru cel mai important meci din anul acesta. Înfruntarea dintre Tolea Ciumac și Kemayo, programată în luna iunie a.c. la Deva, nu va mai avea loc. Operația a decurs bine, însă recuperarea va fi destul de lungă, ținând cont că sportivul nu mai are 20 de ani. Campionul speră să urce în ring pe la sfârșitul lunii august sau la începutul lunii septembrie a.c. și este convins că această perioadă de recuperare și de odihnă nu va pune capăt carierei sale sportive și speră că va reveni pe ring și mai puternic.
Fără nicio îndoială, dacă Tolea Ciumac nu suferea această intervenție chirurgicală la picior ar fi dominat competițiile sportive de contact în anul 2019 și în alți câțiva ani. În memoria suporterilor vor rămâne memorabile luptele cu adversari săi, care pur și simplu s-au lovit de campion ca și de o stâncă.
Tolea Ciumac, este descris de suporteri și de prieteni, poate fi un exemplu de sportiv cu un caracter deosebit, plin de finețe și respect față de valorile morale tradiționale. Apropiații lui ne declară de asemenea că Tolea are un caracter aparte din care iese la iveală o calitate rară, este un prieten devotat și doar cei care îl cunosc personal pot descoperi adevărata sa valoare umană.
Sportivul este un familist convins și trăiește la Chiajna, alături de superba lui soție Alina și de copilul lor Sasha.
Sportivul, multiplu campion național, european și mondial la Kempo, mai deține și numeroase centuri de campion la diferite sporturi de contact, cum ar fi în competițiile K1, MMA și Box.
Să nu uităm că pe lângă sport, Tolea Ciumac a mai jucat în câteva filme și în nenumărate spoturi publicitare.
Referitor la dezinformările vehiculate în mass media despre Tolea Ciumac sincer cred că sunt în mare parte fabulații inventate de invidioșii pe cariera lui, care prin declarații false au vrut să puna în umbră realizările campionului. Mai există și suspiciunea că aceste nulități atacând persoana sportivului au dorit să se folosească de realizările sale pentru a fi în atenția opiniei publice.
După mine, Tolea Ciumac poate fi comparat cu Hercule, eroul legendar al mitologiei Greciei antice, care asemeni lui nu a fost învins niciodată de adversari ci doar de natură.
ELVIS Dascălu