O saga ciudată, care se desfășoară în Argentina, a văzut poliția mobilizându-se în căutarea unei creaturi misterioase asemănătoare cu Bigfoot.

Povestea bizară a început să apară la începutul acestui an, când locuitorii, din comunitatea rurală din Quines, au surprins o creatură de culoare închisă, înaltă de aproximativ doi metri.
Într-o seară, un fermier din Argentina a ieșit pe terasa sa să bea o bere. La o distanță de circa 30 m a observat o ființă acoperită cu păr negru. Cei doi s-au privit câteva secunde și deodată ființa a alergat sărind două garduri de sârmă, înalte de doi metri, fără să le atingă. Fermierul a comparat aceste salturi cu salturile atleților de la cursa de garduri de la jocurile olimpice.
În seara următoare, în aceași zonă, un alt fermier a văzut o ființă asemănătoare. Martorul ocular a remarcat modul în care a mers, calm, oprindu-se și privind în jur, apoi îndreptându-se spre munți.
Comisarul de poliție al mediului din Argentina și șeful unității numărul 5, din Quines, Marcelo Diaz a declarat:
„La început s-a presupus că era o gorilă sau o maimuță. Chiar dacă o gorilă ar fi apărut în zonă fără a fi observată nu era posbil. Există gorile în Amazon și în grădinile zoologice din țară. Există și grădini zoologice private, dar nu toate animalele sunt păstrate legal”.
Poliția a analizat urmele tuturor gorilelor din Argentina din Grădinile Zoologice, dar nicio o urmă nu se potrivea cu cele descoperite în locurile unde a fost văzută ființa.
Poliția a mai constatat caracteristicile diferite dintre aceste amprente și amprentele umane.
Diaz a explicat că au găsit urme: "Acestea sunt similare cu cele ale unui picior uman, dar au o mărime foarte mare".
Zvonurile sugerează că există un bigfoot în Argentina, un yeti, un sasquatch, în timp ce unii locuitori din zonă ridiculizează și tachinează martorii unei creaturi caudate și unii nu pot exclude că ar putea fi o maiamuță. Locuitorii se tem că dacă rapoartele sunt adevărate, o gorilă sau ceva de dimensiune similare ar putea prezenta un pericol pentru comunitate și pentru copii.
Descoperirea urmelor a fost suficientă pentru a constrânge autoritățile să organizeze o grupă formată din zece ofițeri de poliție și cinci fermieri, pentru a căuta această ființă ciudată. Fără îndoială căutarea care a durat opt zile a fost fără nici un rezultat.
Au apărut în presă și teoria ale conspirației, această ființă este un experiment nazist de mult timp pierdut. Într-o serie de rapoarte începând cu data de 14 martie, a.c., ziarul „El Diario de La República” a prezentat mai multe declarații ale martorilor oculari.
José Gatica, proprietar de teren local, a declarat jurnaliștilor de la ziarul „El Diario de La República” că știe că o ființă misterioasă trăiește în apropiere de orașul Quines, care așteaptă momentele potrivite în timpul nopții să se furișeze. Cert este faptul că poliția efectuează cercetări.

Surse: news.iheart.com, oddee.com, mysteriousuniverse.org.