Societate civila

romania2 300x197

 

Bilanţul morţilor, în urma tragediei din Bucureşti, se apropie de 45. Şi, după cum sugerează medicii, va creşte. Aceasta pare singura certitudine a României, în acest moment dramatic.

Chevron renunță la explorarea gazelor de șist din România

 

chevron se retrageCompania americană Chevron renunță la concesiunile de zăcăminte de gaze de șist din România și va pleca din țara noastră. Chevron România a renunțat la concesiunile din țara noastră. Rezultatele lucrărilor executate de companie în România vor fi predate ANRM și vor rămâne în custodia statului.

Confidențialitatea informațiilor de acest gen este menținută în conformitate cu legislația din România. Chevron nu comentează și nu dezvăluie cifre de business.

Compania Chevron s-a lovit în România de o rezistență acerbă dinspre o parte a populației din zona unde avea concesiunile, precum și dintr-o zonă a societății civile. Chiar și mediul politic i-a fost ostil, USL organizând în anii 2011-2012, pe când era în Opoziție, mitinguri împotriva companiei americane.
În campania electorală de la sfârșitul anului trecut, într-o declaraţie făcută pentru un post de televiziune, şeful Executivului din România, Victor Ponta, preciza că problema explorării gazelor de şist în România s-a amânat. Victor Ponta susţinea că, momentan, trebuie pus accentul pe gazele convenţionale din Marea Neagră, care sunt în explorare.
La rândul său, președintele Klaus Iohannis a declarat în ianuarie a.c. că, în privinţa gazelor de şist, deja are impresia că „problema se rezolvă de la sine, datorită scăderii preţului hidrocarburilor, în esenţă a petrolului".

societatea-civila

Având în vedere rolul important pe care îl are societatea civilă într-o democrație funcțională, prin prezenta,  noi,  parte a societății civile,  dezavuăm atitudinea domnului deputat Sebastian Ghiță cu privire la lipsa de respect, prin acuzeleaduse fostului președinte al României, domnul Ion ILIESCU, un om cu merite și calităţi deosebite pe care nimeni nu le poate contesta, fiind liderul care a creat atât condiții favorabile societății civile române cât și stabilitate politică și instalarea democrației în România.