Belgienii de la frontiera cu Franța vor sa impună

construirea unui “zid împotriva țiganilor”!


un zid impotriva tiganilorUn oraș de frontieră din Belgia vrea sa impună autorităților unei localități din Franța să construiască un “zid împotriva țiganilor”.
Orașul belgian Mouscron se află la granița cu Franța și dorește să impună orașului francez Wattrelos să ia o măsură care a provocat deja o polemică, mai exact să construiască un zid împotriva romilor. Orașul Wattrelos, ca toate celelalte orașe din Franța cu peste 5.000 de locuitori este obligat să dispună de o zonă specială destinată staționării nomazilor. Municipalitatea vrea să aloce un teren viran care, dupa amenajare, să poată găzdui până la 24 de caravane.
Pe partea belgiană a frontierei, orașul Mouscron ridică probleme. Locuitorii și autoritățile doresc să impună localității franceze să construiască un zid care să garanteze liniștea belgienilor.
Municipalitatea Wattrelos a rezervat un teren aflat de-a lungul frontierei cu Belgia, iar autoritățile din Mouscron, un oraș cu peste 50.000 de locuitori, nu vede acest lucru cu ochi buni, o astfel de vecinatate cauzând neliniște printre locuitoti.
Astfel, primarul din Mouscron, Alfred Gadenne, îi cere lui Henri Gadaut, viceprimarul din Wattrelos, să contruiasca un zid de beton cu o înălțime de 2,40 de metri și o lungime de peste 100 de metri, în scopul protejării “vederii și tihnei” belgienilor.
Aceasta contrucție a provocat o mare polemică între susținătorii ridicării zidului și opozanți, iar majoritatea care nu s-au declarat impotrivă nu cred în eficiența acestei măsuri împotriva țiganilor.


Sursa: Mediafax.ro
Sursa foto: infocs.ro, hohotederas.com