Invazie de viespi ucigașe de oameni

Spread the love

Loading

Coșmarul viespilor ucigașe de oameni.Viespile ucigașe au emigrat în Europa. Roiuri de viespi au atacat mai multe localități din nordul Chinei și au ucis 40 de persoane, rănind grav 1.600 de chinezi. Viespile care atacă oamenii sunt de patru ori mai mari decât viespile obișnuite. Atacurile sunt dificil de prevenit, deoarece cuiburile de viespi sunt de obicei în locuri ascunse.

viespi pagina 1
Pe parcursul ultimelor trei luni de vară, în orașele Angkang , Hanzhong și Shangluo populația a fost cel mai grav afectată.

Termenul chinezesc de viespi este ” Hu Feng ” și experții locali cred că vinovatul este viespea numită Asia gigant viespe” sau Vespa mandarinia” , care poate atinge o lungime de 5 cm, având o înțepătură de 6 mm prin care injectează o cantitate mare de venin foarte puternic.


Înțepătura acestor viespi pot produce un șoc anafilactic și insuficiență renală și este fiarte dureroasă, putând fi comparată cu introducerea unui cui fierbinte în piele.

Viespea ucigașă este portocalie și destul de mare, în comparație cu alte specii de viespi . Această viespe vânează insecte mari, cum ar fi albine și alte specii de viespi.
Viespile sunt cele mai agresive în comportament atunci când se împerechează și când migrează în septembrie și octombrie .
Vreme uscată și caldă din acest an a contribuit la ferocitatea atacurilor din ultimele zile.
Una dintre victime a petrecut două luni într-un spital, unde a avut 13 tratamente de dializă . Femeia are peste 100 de răni grave, care au necesitat 200 de copci și încă nu își poate mișca picioarele .

Victima a delcarat pentru Xinhua , agenția chineză de știri de stat -: ” Atacul viespilor a fost oribil și nu am să-l uit toată viața. Roiul de viespi mi-au atacat fața și apoi mi-au acoperit pcioarele. Fiind îmbrăcată în fustă, deoadtă nu am mai putut mișca picioarele. Picioarele mele sunt acoperite de o mulțime de gărui, care au rămas după înțepătură”.

Shunichi Makino , director general al Centrului de Cercetare Hokkaido pentru Silvicultură și Forest Products Institutul de Cercetare a declarat pentru CNN: „Cele mai multe dintre decese sunt cauzate din cauza alergiei la veninul de viespre. Veninul acestei specii de viespe este foarte special în comparație cu alte viespi din natură. Neurotoxina eliberată prin înețepătură are efecte majore în special la mamifere, inclusiv la om. În lumea medicală este considerat un venin periculos, apropae de venninul șerpilor veninoși”.

Autoritățile au mobilizat o echipă specială de medici și un personal medical instruit pentru a trata victimile înțepăturiloe de viespi. Pompierii și unități ale armatei chineze au început o vastă operație de distrugere a cuiburilor de viespi.

Viespile periculoase au emigrat în Europa
Această specie este de patru ori mai mare decât albine native din Europa și au decimat populația de albine din Franța. Aceste viespi au ajuns în Franța, prin intermdeiul unui transport masiv de ceramică chineză din Orientul Îndepărtat, la sfârșitul anului 2004 . Viespile s-au înmulțit și au colonizat Franța, răspândindu-se de-a lungul căilor navigabile. O viespe ucigașă poate să distrugă 30.000 de albine în câteva ore. Deja Franța a intrat în alertă, viespile au colonizat 39 de departamente din numărul total de 100.

Din mai multe surse viespile ucigașe au fost descoperite și în România. Un localnic din satul Visag, comuna aVictor Vlad Delamarina, județul Timiș, a fost atacat de viespi. Viespile omorâte au arătat căse aseamănă izbitor cu viespile gigant asiatice. Și într-un sat vecin, la circa 6 km, Sacoșul Mare, comuna Darova, județul Timiș, localnici au descoperit în pădure și în alte locuri ascunse din gospodăria lor o nouă specie de viespi, foarte agresivă. Însă prezența lor nu este deocamdată atât de periculoasă și nu au atacat oamenii, decât foarte rar și într-un număr relativ mic. Până în acest moment nu au fost victime în România de pe urma înțepăturilor de viespi.

Sursa: DailyMail

{gallery}cosmarulviespilor{/gallery}