Invenţii trăznite din secolul XX

Spread the love

Loading

urechiÎnainte de computerul Apple, înainte de Google au fost numeroşi pionieri ai lumii tehnologice, inventatori din secolul 20, care au venit cu metode noi și propuneri de îmbunătăţire a produselor existente. Presa vremii a prezentat cu lux de amănunte aceste invenţii, însă nouă astăzi, unele dintre ele ni se par cam bizare.

 

Ochelari cu oglinzi de citit în pat. Ochelarii Hamblin au fost inventaţi în 1936 și au fost concepuţi pentru a putea mai uşor să citeşti în pat. Cuvintele de pe paginile cărţi sunt focalizate cu nişte oglinzi direct în ochii cititorului.

Limuzina caravană. Această invenție din 1934 reprezintă o maşină, care în timpul popasului se poate detaşa, lungindu-se ca o caravană. Vehiculul a fost proiectat de un inginer francez și era format din trei secțiuni, care în timpul deplasării erau montate compact, într-un singur corp. În cazul în care turiștii au ajuns la un camping, caravana se putea extinde, pentru a oferi spațiu de locuit suplimentar
Costume de baie din lemn. În 1924, costumele de baie au fost dotate cu panouri de lemn, ca dispozitive de siguranță. Lemnul este în mod natural un material plutitor și aceste costume au fost concepute pentru a salva înotătorii de la înec.
Pălăriile cu radio. Aceste pălării au fost proiectate în SUA în 1931. Pălăria era dotată cu un transmiţător radio, care permitea utilizatorului să audă ştirile oriunde ar merge.

Cărucior pentru copii cu radio. Un inventator a propus în 1921 un cărucior pentru copii dotat cu un transmiţător radio. Avantajele erau şi pentru părinţi şi pentru copii. Părinții puteau ține pasul cu afacerile şi puteau asculta ştirile, în timp ce îşi plimbau copii. În plus, radioul mai putea fi folosit pentru a calma plânsul copilului.

Bicicleta amfibie. Un inventator francez a creat o bicicletă amfibie, care permitea utilizatorului să circule pe uscat și pe mare.

Înainte de apariţia radarului. Un inventator din 1940 a propus nişte urechi uriaşe. Cu această invenţie se credea că poate fi ascultat duşmanul. Cel care asculta trebuia să mănânce anumite feluri de mâncare, pentru a amplifica sunetele. Utilizatorul asculta stând în centrul celor două „urechi uriaşe” din metal.

Primul vehicul off-road. Un alt proiect din același deceniu poate să fi fost unul dintre primele vehicule off-road. Inventat în 1936, un camion a fost echipat cu zece roți și fiecare anvelopă a fost așezată la unghiuri ușor diferite. Acest lucru însemna că maşina se putea conduce în toate tipurile terenuri, oricât de accidentate ar fi fost și practic, maşina putea urca sau coborî pante cu o înclinare de 65 la suta.
Linguriță de siguranță. Un inventator a propus la începutul secolului 20 echiparea autoturismelor cu o linguriţă de siguranţă, pentru a salva pietonii.

Izolare fonică. În 1925 Hugo Gernsback a prezentat o invenţie, care a fost concepută pentru a elimina toate zgomotul exterioare și izola utilizatorul într-un mediu de lucru liniștit. Mecanismul avea şi o mască de oxigen, astfel încât utilizatorul nu se putea sufoca.

Automat de servit cârnaţi. În Germania în 1931 un inventator a propus un automat care servea cârnaţi, după ce se introducea o monedă.

Sursa: Daily Mail

{gallery}inventii{/gallery}