Istoricul Alex Mihai Stoenescu a colaborat cu fosta Securitate

Spread the love

Loading

Istoricul Alex Mihai Stoenescu, fost prim-vicepreşedinte al Partidului Noua Generaţie, a fost colaborator al fostei Securităţi, a decis definitiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

alex stoenescuJudecătorii instanţei supreme au respins contestaţia lui Alex Mihai Stoenescu, formulată în urma deciziei Curţii de Apel Bucureşti, din 25 septembrie 2012, potrivit căreia istoricul a fost colaborator al fostei Securităţi.

Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie privind calitatea de colaborator al fostei Securităţi a lui Stoenescu este definitivă.

În 25 septembrie 2012, un judecător de la Curtea de Apel Bucureşti admis acţiunea Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), introdusă în decembrie 2010, pe numele lui Stoenescu, prin care s-a solicitat să se constate faptul că acesta a colaborat cu fosta Securitate.

 

Colegiul CNSAS i-a audiat în 2006 pe Alex Mihai Stoenescu şi pe Doru Braia, în calitate de formatori de opinie, Colegiul având la acea vreme informaţii că cei doi ar fi avut legături cu fosta Securitate, declarau atunci, pentru MEDIAFAX, surse din Colegiu.

Cei doi au fost verificaţi din oficiu, în calitate de formatori de opinie, iar audierea lor a fost necesară pentru a avea o imagine cât mai completă asupra datelor ce reiese din documentele aflate în posesia instituţiei, precizat sursele citate.

Potrivit aceloraşi surse, Stoenescu a recunoscut că a colaborat cu fosta Securitate.

 

Stoenescu falsifică istoria

Justiția a constatat că Alex Stoenescu a fost colaborator cu Securitatea. Așa se explică cărțile și încercările disperate de a demonstra că în România a fost lovitură de stat și nu o Revoluție populară.  Și Alex a contribuit cu mai multe cărți pentru spălarea la față a securiștilor, pe care îi crede patrioți. Teoriile lui fără suport, invențiile lui au prins la Grigore Cartianu, care a scris trei cărți despre Revoluția din Decembrie 1989, cărți care au un singur autor în bibliografie. Dar poate că în curând o să auzim că și alți căței, din cei care latră împotriva revoluției din decembrie 1989, au fost securiști, scuze, patrioți sub acoperire. Pauză de râs!

Sursa: gandul.info

Sursa foto: Mediafax