Jurnalistul Ovidiu Zară, mesaj minunat despre 15 mai. Legătura cu Timișoara

Spread the love

Loading

Pe pagina sa de Facebook, jurnalistul Ovidiu Zară spune că ”Ziua de 15 mai revine ca semn de la Dumnezeu pentru România!”. Acesta amintește de ziua de 15 mai 1740 când a avut loc procesiunea de mulțumire din Cetatea Timișoarei ce comemora terminarea epidemiei de ciumă din 1738-1740.

De asemenea, el vorbește despre încă o intervenție nevăzută a lui Dumnezeu.

”Ziua de 15 mai revine ca semn de la Dumnezeu pentru România!

15 mai 2020: data relaxării măsurilor extreme care au dărâmat România.
15 mai 1740: procesiunea de mulțumire din Cetatea Timişoarei, care comemora terminarea epidemiei de ciumă din 1738-1740.

Coincidenţă, ar zice ateii.
Nu! Este încã o intervenţie nevăzută a lui Dumnezeu, un semn de UNIRE dat neamului românesc!

Pentru cei care nu ştiţi, Cetatea Timişoarei a trecut printr-o cumplită epidemie de ciumă în secolul XVIII, când peste 1.300 din cei circa 5.000 de locuitori au murit şi alţi peste 1.000 s-au îmbolnăvit, dar au scăpat.
La cel moment, Timişoara era locuită de mai multe etnii şi confesiuni venite de prin diverse colţuri ale Imperiului Austriac.
O legendă spune că un călugăr franciscan a avut un vis în care i s-a transmis că molima a năpădit locul pentru că prea s-au înmulţit certurile între diferitele confesiuni şi că mânia cerească s-ar potoli de s-ar împăca oamenii, rugându-se împreună. FOTO Povestea capelei ridicate în semn de mulţumire că Timişoara a ...

Atunci, călugărul s-a dus la alte confesiuni şi i-a îndemnat la o UNIRE IN RUGACIUNE.
Și s-au strâns oameni din toate etniile şi confesiunile într-o procesiune comună şi s-au rugat împreună.
Şi minunea s-a împlinit: ciuma a dispãrut!
Ca mulţumire cãtre Dumnezeu, timișorenii au ridicat o capelă dedicată Sfintei Rozalia, sfinţită pe 15 mai 1740 (distrusă de comunişti în 1948 – FOTO 2), dar şi statuia Coloana Ciumei (situată iniţial pe locul ceasului cu flori, dintre magazinul Bega şi Hotelul Continental, mutată în 1970 în Piaţa Unirii – FOTO 1).

De atunci, în fiecare an, pe 15 mai, procesiunea s-a repetat anual, multă vreme, iar Timişoara a devenit cunoscut drept oraşul unde conflictele interetnice sau pe teme religioase sunt inexistente.
#credință
#unitate
#rugăciune”, a scris Ovidiu Zară

Ziua de 15 mai revine ca semn de la Dumnezeu pentru România!15 mai 2020: data relaxării măsurilor extreme care au…

Publicată de Zara Ovidiu pe Miercuri, 13 mai 2020

 

Tagged: