Kelemen Hunor, atac nimictor la Guvernul PNL: ”Nu poți să ocolești Parlamentul doar pentru că tu ești Executivul, ești de foarte multe ori incompetent, extrem de arogant”

Liderul UDMR Kelemen Hunor este de părere că Guvernul Orban ar trebui schimbat, însă recunoaște cu luciditate că mai sunt numai șase luni până la alegeri.

Tocmai de aceea UDMR nu va susține nici o moțiune de cenzură pentru că, după părerea sa, nu ar mai avea cine să guverneze ținând cont că mai sunt doar câteva luni până la alegerile generale.

De asemenea, Kelemen Hunor a acuzat Guvernul de incompetență și de lipsă de comunicare.

Probabil că ne întoarcem la acea veche regulă conform căreia fiecare când nu are viziune, nu are competențe reale, nu are posibilitatea, din varii motive, de a duce la bun sfârșit actul guvernamental, încearcă talentul sărind pe Parlament. Asta face și premierul (…). Și actualul președinte este deranjat de Parlament, sunt deranjați acești politicieni de Parlament și ar dori probabil să dispară Parlamentul, Parlamentul să fie Marea Adunare Națională, care aprobă orice gândește și orice spune Guvernul. Din punctul meu de vedere, nu se poate (…). Nu poți să ocolești Parlamentul doar pentru că tu ești Executivul, ești de foarte multe ori incompetent, extrem de arogant, nu porți nici un dialog cu Parlamentul și după aceea arăți perplexitatea când Parlamentul modifică ideile tale”, a spus Hunor 

Liderul UDMR a declarat ferm că nu acceptă lecții de la liberali.

Deci nu accept astfel de lecții de la PNL cel puțin un deceniu, pentru că ce au distrus ei în 2012, prin USL și după aceea în 2013-2014, cu acea majoritate de 60 și ceva la sută, de acolo pleacă multe-multe lucruri care n-au fost corectate. Deci nu accept lecții de la cei care au format USL-ul”, a mai spus Kelemen Hunor.

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *