Klaus Iohannis laudă tăierile de salarii din timpul guvernării Băsescu-Boc

Spread the love

Loading

klaus-iohannis-lauda-taierile-de-salariiCandidatul la preșidenție Klaus Iohannis impinge ridicolul până acolo încât laudă guvernele PDL pentru tăierile pensiilor și salariilor. Aceste declarații nu ar trebui să fie o surpriză, ținând cont că PNL s-a aliat cu PDL. Dar să nu uităm că la alegerile locale din iunie 2012 și alegerile parlamentare din decembrie 2012 pe fondul criticii față de guvernarea PDL și față de tirania lui Băsescu s-a câștigat cu un procent de 75%.

Dreapta a pierdut prin alianța cu partidul vinovat de măsurile de austeritate care i-a sărăcit pe români. Astfel PNL s-a dezis de angajamentele luate în fața alegătorilor în 2012, girând indirect guvernarea patronată de Traian Băsescu. Cuvintele lui Klaus Iohannis denunță pactul pe care l-a făcut cu Traian Băsescu pentru a-l numi pe actualul șef al statului premier în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale.

Din moment ce Klaus Iohannis elogiază măsurile luate de Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu, în cazul în care va ajunge șef al statului, liberalul va gira măsuri similare imediat ce va ajunge la Cotroceni. Din cauza guvernelor Boc și Ungureanu, România a ajuns să se zbată în sărăcie și haos social. Măsurile cabinetelor portocalii pe care Klaus Iohannis le laudă acum au însemnat reținerea ilegală a 13% din pensie și tăierea cu 25% a salariilor

profesorilor, medicilor, polițiștilor și a altor categorii de bugetari. Mărirea TVA de la 19% la 24% a însemnat un dezastru pentru mediul de afaceri și pentru buzunarele românilor afectați de reducerea veniturilor sau pierderea locului de mult. Ca și când toate acestea nu ar fi fost de ajuns, în timp ce milioane de români erau supuși unor măsuri drastice de austeritate, mafia portocalie prospera din contracte neoneroase cu statul. Mai mult, mulțumită lui Traian Băsescu și actualului primar al Clujului, categorii sociale au fost asmuțite una împotriva alteia. Și cu toată austeritatea s-a furat de la stat în trei ani și câteva luni mai multe decât s-a furat în 18 ani.

Klaus Iohannis s-a lansat în cursa pentru alegerile prezidențiale fără un program politic. În loc să aprecieze performanţele înregistrate de executivul condus de Victor Ponta și să garanteze continuarea acestor politici care au dus la creștere economică și la majorarea nivelului de trai, în cazul în care va ajunge șef al statului, candidatul ACL atacă necredibil actualul guvern. Deși nu are un program pentru funcția supremă în stat, pe care urmărește să o ocupe din decembrie, Klaus Iohannis se inspiră de la cabinetele Boc, care au însemnat un dezastru nemaiîntâlnit în istoria postdecembristă pentru economia națională și nivelul de trai al românilor.

Trăgând linie, nu putem observa decât că alianța dintre liberalul Klaus Iohannis și oamenii lui Traian Băsescu este doar o consecință a asemănării asupra viziunii de guvernare. Alegerea lui Klaus Iohannis ca șef al statului ar însemna repetarea unui dezastru care nu ar face decât să elimine toate beneficiile guvernării Ponta.

Tăierile de pensii şi salarii nu trebuiau făcute. Umilirea cetăţeanului, în ţara noastră, a fost perseverentă şi din ce în ce mai perversă. Românii au fost fost minţiţi şi umiliţi de Traian Băsescu și Guvernul PDL condus de Boc. .

În 2010, la sfârşit de an, sume uriaşe de bani au dispărut din Fondul de rezervă al prim-ministrului. Aceste sume au fost ele direcţionate Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, condus de Elena Udrea. Suma era de 5.877.715.000 lei. Iată secretele ascunse ale guvernării Boc- Băsescu.

Sursa: obiectiv.info, antena3.ro

Sursa foto: ziyati-fcrb.blogspot.com