LA 82 ANI, JURNALISTUL CONSTANTIN GUMANN ȘI-A LANSAT ROMANUL „DOCUMENT” „PERECHEA ALFA”, LA SALONUL AXIS LIBRI DIN CADRUL BIBLIOTECII „V.A. URECHIA” DIN GALAȚI

Spread the love

Loading

Autor:  Mioara BACIU/UZPR

Joi, 18 mai 2023, în Sala „Mihai Eminescu” a Bibliotecii „V. A. Urechia din Galați, într-o atmosferă prietenoasă, caldă, scriitorul Constantin Gumann și-a lansat romanul intitulat „Perechea Alfa”, un roman „document”, cum îl numește însuși autorul, un roman în care trăirile personale și, mai ales ale erudiților părinți ai autorului, se împletesc cu veritabile și cutremurătoare elemente, evenimente, momente, împrejurări istorice, sociale, culturale, demne de luat la cunoștință.

Cei care au ales să îi fie alături la înălțătorul eveniment din viața sa au fost: criticul Adi Secară, Geta Eftimie, directorul adjunct al Bibliotecii “V. A. URECHIA” din Galați, scriitorii: Ghiță Nazare, Valeriu Valegvi, Gheorghe Tofan, Georgeta Oana Muscă, Mioara Ardieleanu, Luminița Potârniche, Vera Crăciun, profesor Ecaterina Păun și multe alte personalități.

De formație inginer, absolvent de Politehnică, născut la Iași, dar nevoit sa locuiască în București, apoi la Salzburg, alege, anul trecut, să se reîntoarcă în țară, respectiv, în Galați, îmbogățind, stimulând, susținând viata culturală în Galați, prin activitates sa de creație, dar și prin deschiderea unui salon literar în propria locuință.

Activitate literară, culturală a desfășurat, alături de soția sa, Daniela Gumann și în Austria, remarcându-se drept „condeieri ai diasporei”, activitate pe care continuă să o desfășoare.

O familie frumoasă,  căreia nu i-a fost dintotdeauna ușor, însă a ales să-și aștearnă prea plinul inimii și al cuvântului, pe altarul culturii!

Respect și admirație!

Tagged: