La Buzău se promovează constant cultura autentică a neamului

Spread the love

Loading

Autor: Preot Ionel Rusu, membru U.Z.P.R.-filiala Galați

Iarăși Buzăul a fost gazda unui nou eveniment cultural, care s-a desfășurat timp de patru ore, în ziua de 24 august a. c. la Muzeul Iazul Morii.

S-au lansat la apa publicului cititor două cărți cu tematici actuale, cea dintâi se intitulează „Nevoia de Dumnezeu” scrisă de tânărul teolog Daniel Caranda și cea de-a doua se numește „Mai e timp, încă e timp” și aparține poetului, scriitorului și omului de cultură Ioan Nicolae Mușat, principalul animator al multiplelor activități care au avut loc în municipiu sub egida ASCIOR-ului (Asociația pentru Civilizația Ortodoxă), entitate culturală și spirituală autentică care are mai multe filiale în țară și în împrejurimile ei.

Dintre invitații de onoare au luat cuvântul: preotul eminescolog Teofil Bradea din localitatea Vrâncioaia, poeta Zinaida Ambroci din Chișinău, doamna Zenovia Zamfir din partea bibliotecii „Sf. Antim Ivireanul” din Râmnicu Vâlcea, reprezentanta caravanei culturale ce a înfăptuit mai multe popasuri culturale în țară în această lună fierbinte de vară. Domnia sa a fost însoțită de domnul scriitor Ilie Bucă din Drăgășani, care a prezentat o carte despre mânăstirea Șerbănești, egumenia Sfântului Iosif cel Milostiv, apoi a urmat scriitorul Vasile Ruşeţi din Târgu Jiu, scriitoarea locală Paulina Georgescu, scriitorul și criticul literar Tudor Cicu, membru al Uniunii Scriitorilor din România și, nu în ultimul rând, doamna scriitoare Roxelana Radu, care a recitat două poeme din creația lirică a președintelui ASCIOR Buzău, Ioan Nicolae Mușat.

Evenimentul s-a dovedit în final a avea reușită și ecou în viața culturală a cetății și s-a intercalat cu unele intervenții muzicale întreținute de Laura Constantin, Mihai Florentin Oprea și Leon Rusu.

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *