La Cărtureşti Mercy străbatem 18.000 de km de călătorii interioare

Spread the love

Loading

afis_lansare_india_darshan_timisoaraMiercuri, 12 iunie, ora 19:00, la Cărtureşti Mercy, străbatem 18.000 de km de călătorii interioare împreună cu Iuliana Nălăţan. În această călătorie, autoarea cărţii „India Darshan” va fi însoţită de Iunia Paşca şi Bogdan Munteanu.

„În decursul a două călătorii de şapte luni în total am parcurs India din nord până în cel mai sudic punct. Mai mult de două luni am stat în ashram. În restul

călătoriei am admirat natura fiecărui loc, am trecut în viteză prin oraşe gigant, m-am pierdut în sate rupte de civilizaţie, am vizitat palate şi temple. Am văzut India atemporală şi India istorică. Am cunoscut oameni de toate vârstele şi am fost primită cu drag în casele lor. Am dormit pe jos şi în hotel de 5 stele. În final, am străbătut peste 18.000 de km cu autobuzul şi trenul, vizitând locuri din paisprezece state.

 

Cartea prezintă, pe de o parte, descoperirea unei culturi noi, pe de altă parte, călătoria mea interioară.

Sub formă de incursiune culturală, am prezentat lucrurile care mă pasionează şi pe care mi-a plăcut să le explorez şi să le înţeleg. India e o ţară vastă, care copleşeşte prin dimensiuni geografice şi istorice. În acelaşi timp, e o ţară greu de înțeles şi uşor de judecat după aparenţe.

Pe de altă parte, călătoria mea în India a fost, în primul rând, una interioară, care vorbeşte mai ales despre acele lucruri pe care nu ai timp să le adânceşti când eşti antrenat în rutina existenţei: rănile pe care nu le-ai îngrijit la timp, nevoile pe care le-ai ignorat, magia de zi cu zi pe care, atunci când eşti călător, o vezi mai uşor.”

Iuliana Nălăţan este preşedinte al Centrului Cultural “Rabindranath Tagore”, asociaţie dedicată promovării culturii indiene în România prin festivaluri, conferinţe şi spectacole. Organizează festivalul “Namaste India” în colaborare cu Muzeul Naţional al Satului din București, eveniment care a ajuns la a V-a ediție anul acesta.

În 2012 fost însoţitor de grup pentru o excursie în partea de nord a Indiei. A susţinut un training despre cultura indiană şi comunicare interculturală pentru corporaţiile din România. Studiază yoga și dansul clasic.