La Gala FIGHT ZONE IV victorie în nouă secunde

Spread the love

Loading

Tomasz Czerwinski și Tolea Ciumac

Duminică seara la Sala Sporturilor din Deva a avut loc o nouă gală „Fight Zone”, ajunsă la cea de a IV-a ediție.

Au avut loc 18 meciuri de kikbox, box și MMA.

Gala „ Fight Zone” a fost organizată de  „ACS Pera Box” și a participat cu șapte sportivi.

Gala a fost deschisă cu un inedit concert al rapper-ului PUYA, venit special pentru acest eveniment sportiv.

În această gală, Ovidiu Pera a decis sa urce pentru ultima dată în ring în calitate de sportiv. În acest ultim meci s-a luptat cu multiplul campion național, reșițeanul Lucian Fule. Retragerea sa s-a marcat cu un meci câștigat și se poate bucura de un palmares impresionant.

Sportivul Eugen Mailat, de la clubul sportiv gazdă, a pierdut meciul cu Cosmin Vajdea, din Cugir, deținătorul a trei titluri naționale.

Sportivul din Drobeta Turnu Severin, Ionuț Sirbu și-a făcut adversarul KO, pe Mureșan Ciprian, din Hațeg,  încă din prima repriză și a câștigat una din centurile puse in joc .

Și sportivul Alionte Fery, din București, a câștigat un meci cu adversarul său, Negus Romi, din Oradea.

Pe departe, meciul vedetă al acestei gale, dintre Tolea Ciumac și polonezul Tomasz Czerwinski, a fost și cel mai așteptat de spectatori. Românul a fost declarat câștigător după nouă secunde. În realitate Tomasz a fost trimis în lumea viselor de catre Tolea Ciumac după numai 6 secunde, dar a fost declarat învins după 9 secunde. 

Menționăm că polonezul Tomasz Czerwinski l-a învins prin KO pe sportivul Sandu Lungu, dar a pierdut în fața lui Cătălin Moroșanu.

Tolea Ciumac este un sportiv care a obținut mai multe titluri de campion național, european și mondial la kempo. În plus deține centura neagră de 4 dani în cadrul disciplinei sportive de arte marțiale. 

Tolea se gândește că va veni o zi în care se va retrage, dar încă nu a găsit un sportiv care să îl înfrângă în ring. Sportivul minune își dorește să lupte cu Cătălin Moroșanu și în special cu Cătălin Zmarandescu, indiferent de stilul de luptă psortivă ales de acesta, MMA, kickbox sau box. A exprimat regretul că Zmarandescu îl evită să lupte.

Ovidiu Pera, unul dintre organizatorii galei i-a spus lui Tolea Ciumac: „Tolea, spectatorii doresc să vadă un meci mai lung și tu îi faci Ko pe toti foarte rapid”.

Tolea a replicat: ,,Păi dacă asta este calitatea sportivilor pe care îi aduci să lupte cu mine. Sincer, aș dori și eu să am sportivi pe măsură să pot lupta 3 reprize, dar adversari pe care i-am întâlnit în ultima vreme au fost prea slabi pentru mine”.

Tolea Ciumac are o condiție fizică de invidiat și este o putere a naturi . 

Tolea Ciumac, deși aflat la vârsta retragerii, încă se menține ca o stâncă și reprezintă un adversar demn de renumele pe care l-a câștigat în victoriile sale. 

Pur și simplu, eu îl descriu pe Tolea Ciumac cu trei calități: sportiv de performanță, eleganță în comportament cu prietenii și un caracter deosebit.

Clubul sportiv „ACS Pera Box” Deva mulțumește tuturor celor care au fost prezenti la aceasta gală, sponsorilor și partenerilor, iar pentru 2019 anunță organizarea altor gale la Deva.

Elvis Dascălu