La Reșița o expoziție inedită de semințe românești. „Semințe cu suflet” pentru români cu suflet românesc

Spread the love

Loading

Grupul “Seminţe cu suflet” a organizat la Reșița o expoziție inedită cu semințe românești. Gazda acestui eveniment a fost  Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin.  Directorul executiv adjunct, Adina Bâte, s-a ocupat personal de tot ce reprezintă o organizare de succes pentru o întâlnire a legumicultorilor apartenenți românilor de pretutindeni.

Acest grup își are originea în județul Buzău de unde ideea s-a extins în toată România și în locurile unde trăiesc români. La acest eveniment am ajuns prin intermediul redactorului ziarului Revoluționarul, Maria Radu Novac, din Reșița, care a avut un rol important în organizarea acestui eveniment.

Au fost expuse semințe tradiționale românești de legume şi flori, diferite răsaduri, dar şi pomi şi arbuşti fructiferi, pe care le-au dăruit vizitatorilor dornici să perpetueze fondul cinegetic românesc.

Sufletul acestui grup este Rodica Meiroşu din Buzău, care a adunat românii îndrăgostiți de grădinărit. Din grup au făcut parte  familia  Ion Cazacu din Bălţi, Republica Moldova, Denis Stratulat din Serbia, jurnalist la „Libertatea” şi agricultori din Hunedoara, Timiş, Călăraşi şi Dolj, Cluj …

Reușita acestui eveniment a dat imbold la intenția să se continue această inițiativă la Reșița.

Personal am fost emoționat de modul cum s-a derulat evenimentul și cum numărul mare de vizitatori au primit gratuit semințe pentru a le cultiva în grădinile lor.

Succes acestui grup inedit în România și vom încerca să prezentăm activitatea acestor oameni de suflet pur românesc.

La final s-au stabilit legături de prietenie și după o masă pe măsură, Cofetăria Mihandra din Reșița, prin doamna Anca Gaiță, a oferit un tort deosebit, menit să stabilească amintiri de neșters și să mențină dorința de  a mai veni la reșița.

Tagged: