Această schimbare radicală vine ca parte a pregătirii pentru ofițerii de sprijin LGBT+ din forțele de poliție
Polițiștilor li se spune să nu numească oamenii „domnule” sau „doamna”, ci să folosească forme de adresă „neutre din punct de vedere al genului”.
Instruirea ofițerilor de asistență LGBT + îi sfătuiește să „evite să facă presupuneri despre orientarea sexuală sau identitatea de gen a unei persoane ” și să folosească termeni precum „tu”, „toți” și „toți”.
Într-un exercițiu de antrenament, ofițerilor li se cere să vorbească despre propriii parteneri fără a utiliza „terminologia de gen, cum ar fi soț, soție, el sau ea”.
Există ofițeri în rețeaua de sprijin LGBT+ din cele 43 de forte de poliție din Anglia, Țara Galilor și Irlanda de Nord.
Inspectorul Steve Alison, președintele Herts Police LGBT+ Network, a declarat: „Ofițerii noștri nou pregătiți vor fi acum în comunitățile lor. Această muncă este atât de importantă; nimeni nu ar trebui să se simtă în siguranță din cauza sexualității sau a identității sale de gen”.
Poliția din Hertfordshire a declarat: „Comunitatea LGBT+ s-a confruntat cu o discriminare uriașă. Este datoria noastră să îi ajutăm pe cei care au nevoie. Încurajarea acțiunilor mici ale ofițerilor noștri de legătură LGBT+, cum ar fi utilizarea unui limbaj care să includă genul, poate contribui în mare măsură la câștigarea încrederii comunității LGBT+.
Dar fostul ofițer Harry Miller, de la grupul de campanie pentru libertatea de exprimare Fair Cop, a spus că este „total irelevant pentru prinderea criminalilor”.
Președintele conservatorului și deputatul din Hertfordshire, Oliver Dowden, a spus că poliția ar trebui să se concentreze pe combaterea criminalității, „nu să piardă timpul încercând să condiționeze ofițerii care acordă o curtoazie de bază oamenilor pe care îi servesc”.
Autoritățile de la Camera Lorzilor au avertizat personalul să nu folosească termeni „ofensivi” precum „fabricat de om” sau „forță de muncă” – dar nu au făcut nicio mențiune despre numele absolut masculin al Camerei superioare. Camera are aproape 800 de membri și aproximativ 650 de angajați și a editat un „Ghid de limbă incluzivă” în care sunt enumerate cuvinte și expresii care trebuie evitate de către angajați.
Ghidul, obținut de The Mail on Sunday în conformitate cu legile privind libertatea de informare, se referă la salutul tradițional „doamnelor și domnilor”, precum și la cuvântul „băieți” atunci când este folosit pentru a descrie un grup de oameni.
Se afirmă: „Limbajul pe care îl folosiți îi afectează pe cei din jur, dacă cuvintele și expresiile pe care le folosiți sunt ofensatoare, acest lucru poate exclude anumite grupuri de oameni pe baza unor presupuneri; provoacă suferință sau jenă; consolidează etichetele sau stereotipurile derogatorii și slăbește anumite grupuri de oameni”.
Documentul spune personalului că, în loc să folosească expresia „omul de rând”, ar trebui să opteze pentru „persoană medie”. De asemenea, „forța de muncă” ar trebui înlocuită cu alternative neutre, cum ar fi „personalul”, în timp ce „făcută de om” ar trebui să facă loc celor „sintetice” sau „artificiale”.
În locul expresiei „doamnelor și domnilor”, personalul este rugat să aleagă dintr-o listă de alternative, inclusiv „unul și toți”, „colegi” și „oameni”. De asemenea, angajații sunt sfătuiți să se refere la „statutul socio-economic” al unei persoane, mai degrabă decât la clasa lor.
Criticii s-au grăbit să sublinieze anomalia flagrantă lăsată de eticheta lorzilor.
Istoricul Andrew Roberts a spus: „Este trist și oarecum jalnic că o astfel de trezire ar fi trebuit să se extindă la Camera Lorzilor, care ar fi trebuit să rămână mai presus de un astfel de fanatism ridicol.
„Este și ipocrit. De ce nu se redenumește Camera Lorzilor, Doamnelor și Segmenilor Transsexuali Autoidentificați?
Jeremy Black, profesor emerit de istorie la Universitatea din Exeter, a declarat: „Este extraordinar că administrația Camerei Lorzilor consideră că astfel de măsuri demonstrează relevanță.
„Există multe chestiuni care ar părea observatorilor ca fiind mai relevante, nu în ultimul rând cheltuieli excesive, conducerea unui club pentru hackuri de partide epuizate și politicieni eșuați și disprețul față de procesele democratice și publicul evidențiat de prea mulți colegi în timpul dezbaterilor despre Brexit.
Dar Dame Margaret Drabble a spus că unele dintre sugestii au merite, adăugând: „Cred că expresia om obișnuit ar putea provoca cu ușurință jignire, cu excepția cazului în care este folosită între virgule”.
Romanciera și activista feministă Kathy Lette a spus: „Sunt pentru a elimina „omul” din limbajul de zi cu zi – nu doar în Camera Lorzilor, ci în toate locurile de muncă”.
Un purtător de cuvânt al Camerei Lorzilor a declarat: „Parlamentul se străduiește să fie un loc de muncă incluziv, în care oamenii sunt apreciați pentru abilitățile și experiența pe care le aduc. O parte din aceasta este oferirea de îndrumări și informații personalului și managerilor de linie cu privire la incluziune pe bază de consultanță.
Sursa se poate citi AICI
A doua sursă se poate citi AICI