Lista prezumtivă cu falșii revoluționari, o diversiune a impostorilor lui Costin și Mărieș

Spread the love

Loading

Timisoara-Revolutia-Romana-Comunism-1989Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989

Patru comunicate care dezmint dezinformarile de pe Portalul Revolutie si de pe alte site-uri anonime.

 

COMUNICAT

Pentru că in ultimele zile au apărut în spaţiul public liste conţinând nume de revoluţionari ale căror certificate sunt propuse spre  anulare de către Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989, facem  următoarea precizare:

 

 

· Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989,  nu are nicio legătură cu aceste liste şi se dezice in totalitate de acest demers.

Considerăm că în spatele acestei acţiuni  se află persoane care doresc compromiterea şi defăimarea  actualei echipe de conducere a Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 care a demarat in ultimele 2 luni aşteptatul proces de eliminare a falşilor revoluţionari. 

Atragem atenţia, înca o data, tuturor revoluţionarilor, că site-ul Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 (www.sspr.gov.ro) este singura sursă oficială de informaţii.

SECRETAR DE STAT 

Victor SOCACIU

 

INFORMARE 

Tinand cont de proiectul privind trecerea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989  sub autoritatea Parlamentului Romaniei 

Avand in vedere ca prevederea sus-mentionata nu a trecut de votul  Senatului Romaniei – camera decizionala in acest caz 

Va informam ca organizarea si functionarea Secretariatului de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989  ramane in subordinea Guvernului Romaniei,  asa cum prevede HG nr.760/2003, cu modificarile si completarile ulterioare.  

 Secretar de Stat

Victor SOCACIU


INFORMARE 

Informaţia potrivit căreia SSPR lucrează la anularea art.5 alin. (1) lit. m (acordarea unei indemnizaţii lunare, adaugată la pensia pentru limită de vârstă, echivalentă cu un coeficient de 0,6 calculata conform prevederilor art. 4 alin. 2 din Legea nr.341/2004)  este nereală şi nu s-a pus niciodată în discuţie. 

In consecinta, persoanele pensionate pentru limita de varsta primesc, in continuare, drepturile stabilite prin lege. 

Secretar de Stat 

Victor SOCACIU


COMUNICAT 

Din analiza categoriei de certificate tip duplicat si erata, eliberate in perioada 1998-2002, s-a constatat ca un numar de 3428 de certificate nu au indeplinit conditiile legale de preschimbare. 

In acest sens, Secretariatul de Stat pentru Problemele Revolutionarilor din Decembrie 1989  propune anularea acestora. 

Secretar de Stat 

Victor SOCACIU