Living Heritage (Patrimoniu Viu) – Târg de mesteşuguri, gastronomie şi fotografie din Banat

Spread the love

Loading

Targ de mestesuguriPrimăria Municipiului Lugoj aduce la cunoştinţa persoanelor şi firmelor interesate iniţiativa Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş care, în parteneriat cu Universitatea de Vest Timişoara, Institutul Intercultural Timişoara şi Primăria Oraşului Kikinda (Serbia) organizează în perioada 4 — 6 decembrie 2014, la Centrul Regional de Afaceri al CCIAT din Bd. Eroilor de la Tisa nr. 22, o manifestare complexă dedicata promovării şi valorizării patrimoniului cultural din regiunea Banatului, sub genericul: Living Heritage (Patrimoniu Viu) – Târg de meşteşuguri, gastronomie şi fotografie din Banat.

 Evenimentul face parte din activităţile derulate în cadrul Proiectului „Patrimoniul viu — o resursă nelimitată pentru dezvoltarea turismului”, finanţat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră Romania — Republica Serbia.

 

Cu acest prilej, CCIAT oferă standuri gratuite de prezentare şi vânzare cu obiecte de artă tradiţională (ţesaturi, costume populare, cusături, obiecte din ceramică şi lut, picturi pe sticlă, podoabe realizate manual) cât şi cu produse ale artei gastronomice specifice Banatului.

Programul cuprinde demonstraţii de gastronomie, demonstraţii de artă tradiţională şi meşteşuguri, ateliere de pictură, muzică, cusături, bucătărie tradiţională, vernisaje de fotografie şi picturi. Copiii sunt invitaţi în atelierul lui Moş Nicolae pentru a afla şi învăţa cum brodează „bunicuţele” de la Uzdin, cum se face turta dulce sau tradiţionalele „beţisoare”.

Pentru publicul profesionist, se organizează paneluri privind proiecte de investiţii in comunităţile locale, surse de finanţare pentru turism şi investiţii în obiective locale.

Momente folclorice de excepţie vor încânta vizitatorii pe întreaga durată a manifestării.