Liviu Marian Pop: ”Guvernul incompetent PNL își bate joc de elevii navetiști din România”

Senatorul social democrat Liviu Marian Pop ia atitudine în scandalul gratuității transportului pentru elevi. În urmă cu scurt timp, acesta a făcut, pe pagina sa de Facebook, un anunț extrem de important pentru toți elevii navetiști din România.

”Guvernul incompetent PNL își bate joc de elevii navetiști din România. Doar vorbe goale!
De aceea, azi, am depus un proiect de lege, în procedură de urgență, care să asigure GRATUITATEA TRANSPORTULUI pentru elevii din România. Sper ca în cel mai scurt timp acest proiect să devină lege. Le mulțumesc colegilor senatori care au fost prezenți astăzi la ședința de plen și au semnat acest proiect de lege.

Articol unic. – Legea educației naționale nr. 1/2011, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, numărul 18 din 10 ianuarie 2011, cu modificările și completările ulterioare, se modifică și se completează după cum urmează:
1. Alineatul (1) al articolului 84 se modifică și vor avea următorul cuprins:
”(1) Elevii din învățământul preuniversitar acreditat/autorizat beneficiază de gratuitate la servicii publice de transport local și județean, rutier, naval, cu metroul, precum și feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. Decontarea cheltuielilor în vederea asigurării gratuității se face de la bugetul de stat prin transfer către unitățile administrativ-teritoriale. Gratuitatea este asigurată de către autoritățile administrației publice locale, prin subvenționarea operatorului de transport conform Legii nr. 92/2007.”

2. După alineatul (1) al articolului 84 se introduce un nou alineat, alin. (11) cu următorul cuprins:
(11) Elevii au dreptul la decontarea cheltuielilor cu transportul de interes public desfășurat în alte condiții decât sub forma unui serviciu public. Decontarea se va realiza de către unitatea de învățământ.
3. La articolul 84 alineatele (3) și (31) se abrogă.
4. La articolul 104 alineatul (2), după litera d) se introduce o nouă literă, litera e), cu următorul cuprins:
”e) cheltuieli pentru transportul elevilor, conform prevederilor art. 84 alin. (2);”
5. La articolul 105 alineatul (2), literele e) și e1) se abrogă.”, a scris Pop.

Guvernul incompetent PNL își bate joc de elevii navetiști din România. Doar vorbe goale! De aceea, azi, am depus un…

Publicată de Liviu Marian Pop pe Miercuri, 3 iunie 2020

 

Tagged:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *