Locuri misterioase pe Terra interzise pentru turiști – Aria 51 – (II)

Spread the love

Loading

area 51 foto

Interesul comunității științifice care gravita în jurul ufologiei începe la finele anilor ’80. În 1989, în mod deosebit, postul Klass-tv din Las Vegas transmite cateva interviuri de mare interes; într-unul dintre ele, reporterul G. Knapp îi cere în direct lui Bob Lazàr, un fost tehnician al Area 51, să-i dezvaluie conținutul anumitor documente

examinate de acesta în interiorul bazei militare. Lazàr declara că este vorba despre dări de seamă și fotografii legate de extratereștri și afirma și că poate stabili cu exactitate locul și momentul când navetele spațiale extraterestre se vor intoarce în Area 51. „Aparițiile” sunt filmate cum era și de așteptat de camerele Klass-tv si, în acest mod, ia amploare, în doar câteva zile, și interesul publicului cu privire la baza militară din deșert.

Area 51 devine astfel, timp de mulți ani, obiectivul preferat al ufologilor din toată lumea, până în 1996, cand un studiu condus de Federations of American Scientists pare finalmente să elucideze misterul. Inițiativa, botezată „Public Eye”, prevede închirierea unui satelit particular pentru obținerea de imagini ale zonei secrete, iar concluzia furnizată de oamenii de știință este clară: baza servește exclusiv pentru punerea la punct a aparatelor de zbor avansate tehnologic. 

Jurnalistii care se ocupă de „cazul Area 51” se declară de aceeași părere. Unul dintre ei, Bill Sweetman, în mod deosebit, comentează: „În interiorul bazei se lucrează la invizibilitatea radarelor. Punctul forte pare a fi avionul spațial, un avion care decolează utilizând propria energie și cu care se poate ajunge în orice parte a lumii în mai puțin de jumătate de oră”.

Dreamland va reveni în centrul atenției, în mod tragic, la finele anilor ’90, în urma morții a doi foști angajați ai bazei secrete din deșert. Avocatul J. Turley va reuși să dezvăluie, la finele unui lung proces intentat guvernului SUA, un adevar deconcertant: ancheta, dorită cu ardoare de foști angajați în Area 51 și de rudele muncitorilor decedați în mod misterios, certifica faptul că în interiorul zonei militare au fost realizate experimente cu substanțe toxice, ale căror deșeuri erau arse în interiorul bazei (angajații numeau norul toxic „smogul londonez”). Adevărul, sau cel puțin ceea ce se știe până în prezent, pare a înfățișa Dreamland mai curând drept un soi de „groapă de deșeuri radioactive a Americii” sau sediu al cercetării tehnologice în scop militar, decât un centru dedicat studierii presupuselor forme de viață extraterestră.

Martorii care, după ani și ani, au decis (sau mai precis au fost lăsați de CIA) să rupă tăcerea în 2009, nu au fost niște „oarecare”: colonelul Hugh Slater, comandant al bazei în 1960, Edward Lovick, expertul care a testat vreme de 30 de ani radare pe unele dintre cele mai faimoase avioane din lume, printre care U-2, A-12 OXCART și F-117, Kenneth Collins, pilot experimental al CIA, decorat cu Crucea de Argint, Thornton Barnes, inginer pentru proiecte speciale în cadrul Area 51 și Harry Martin, responsabil cu aprovizionarea cu carburant a avioanelor experimentale ale bazei. 

„Nimeni nu știa cu adevărat de existența noastră. Nici nevestele noastre nu știau unde mergem când plecam de-acasă lunea dimineața și ne întoarceam de-abia vineri seara”, declara Thornton Barnes. Barnes, specialist în tehnologia radar și în avioanele de vânătoare MIG sovietice, ar fi fost contactat de CIA și solicitat să se alăture unui „pool” selecționat de experți, pentru a lucra la proiecte militare. 

În calitate de inginer electronist pentru NASA, el a lucrat la primul avion-rachetă X-15, la capsula spațială Apollo și la vehiculele utilizate de primii astronauți la aterizarea și deplasarea pe Lună; în cadrul bazei secrete, a lucrat la dezvoltarea lui A-12 OXCART, un avion de recunoaștere super-secret, construit de Lockheed Corporation. Proiect desecretizat de CIA la peste 50 de ani de la finalizarea lui.

Barnes și colegii lui au realizat 2.850 zboruri pentru testarea A-12 OXCART în afara Area 51. Aparatul putea zbura la viteza de 2.200 mile orare, la o înălțime de 90.000 de picioare; era avionul cel mai rapid din lume, pe care niciun sistem de supraveghere al URSS nu l-ar fi putut detecta vreodată. Și totuși, pe cât de imposibil de detectat, se pare ca cineva ar fi reușit să repereze niște flash-uri luminoase, lucru care conform inginerului Barnes ar fi creat și mitul extratereștrilor asociați cu Area 51. „Am considerat că este un lucru pozitiv. Miturile legate de OZN ne-au făcut munca mult mai ușoară. Adevarații extratereștri eram noi”.

 

În realitate perimetrul bazei este acoperit cu senzori de sol și dispozitive de ascultare pentru a detecta chiar si cel mai ușor sunet. Este, de asemenea, puternic patrulată de paznici înarmați din Wackenhut Corporation, o firmă foarte serioasă de securitate privată. Acești tipi nu sunt oameni normali și trag fără somație.  

Fizicianul Bob Lazar a susținut că în Zona 51 a lucrat la nave spațiale extraterestre. Lazar spune că nouă farfurii străine sunt adăpostite acolo pentru a afla modul în care acestea funcționează. Ulterior Lazar a dispărut, iar autoritățile americane l-au acuzat proxenetism.

51 de lucrători din Aria 51, sub acoperirea anonimatului, au confirmat povestea lui Lazar. Ei au relatat că baza găzduia o ființă extraterestră numită  Jarod (pronunțat Jay-tija).

Un inginer pensionar, de 70 de ani, declară că a lucrat timp de treizeci de ani la  proiectarea de farfurii zburătoare după model extraterestru. De asemenea, el spune că a văzut ființe extraterestre cenușii în timpul activității sale cu privire la proiect. Inginerul mai spune că foștii săi angajatori i-au dat permisiunea de a vorbi semi-public despre experiențele sale, în scopul de a ajuta la pregătirea publicului american cu privire la adevărul existenței extraterestre.

area 51 harta nevada

În august 2013 au fost desecretizate unele documente privind Aria 51 din anii ‘50 – ’60. Din aceste documente reiese că aici se testau noile avioane militare.

Aceste dezvăluiri tardive nu au potolit zvonurile care s-au învârtit în jurul  Zonei 51. Din contra au apărut noi scenario și fantezii TV, care au inspirat filme science-fiction. 

Annie Jacobsen a publicat o carte în 2011 cu titlul „Zona 51 este o enigmă” a spus: „Foarte puțini oameni înțeleg ce se întâmplă acolo, dar milioane de oameni vor să știe.”

Autorea arată că timp de decenii baza a rămas ascunsă. Imaginile din sateliții care survolau zona au fost fost șterse în mod obișnuit din bazele de date guvernamentale. În 1973, astronautii de pe stația Skylab au fotografiat din neatenție aerodromul de pe Aria 51. Cu toate acestea, potrivit documentelor declasificate, CIA a reușit să cenzureze imaginea și nu a putut fi văzută de public. 

În 2000 mai multe fotografii au fost obținute și publicate de către Federația Oamenilor de Știință Americani (FAS),  fotografii realizate de o sondă orbitală sovietică. 

Orice persoană care lucrează la Area 51, indiferent dacă este militar sau civil, trebuie să semneze un jurământ de acord să păstreze secretul. Clădirile din bază nu dispun de ferestre, împiedicând oamenii să nu vadă ce nu are legătură cu propriile lor sarcini. 

Atunci când se testează o aeronavă secretă, oficialii ordonă ca toți angajații neimplicați să rămână în la locurile lor de muncă până când zborul de încercare a fost realizat, iar aeronava a revenit la hangarul său.

Alte măsuri de securitate includ senzori plantați în jurul perimetrului bazei. Acești senzori detectează mișcare, iar unii cred că pot discerne chiar și diferența dintre un animal și o ființă umană. 

În 1989, un om pe nume Robert Lazar a șocat lumea când a mers la televiziune și a pretins că a fi făcut parte dintr-o operațiune militară care a lucrat cu o tehnologie extraterestră. Lazăr a spus că guvernul posedat cel puțin nouă nave spațiale extraterestre. Lazar a spus că a fost angajat pentru a ajuta implemetarea tehnologiei extraterestre pe vehicule militare S.U.A. și pentru creșterea producției de energie electrică. El a mai afirmat navele extraterestre foloseau o substanță numită „Element 115”. 

Declarațiile lui Lazar a declanșat o explozie de interes față de OZN-uri și Zona 51. Dar scepticii au declarant că multe dintre afirmațiile lui Lazar sunt false. 

Teoriile cele mai extreme despre extratereștri de la Zona 51, susțin că guvernul SUA a fost de acord să permită străinilor să răpească oameni pentru a  experimenta pe acești cetățeni neajutorați.

Alți teoreticieni spun că extratereștrii sunt aici pentru a utiliza oameni pentru a crea o creatură hibrid, deoarece străinii înșiși nu mai sunt capabili să se reproducă pe cont propriu. 

Surse: abovetopsecret.com, users.cihost.com, area51zone.com, fas.org, lasvegassun.com, skepdic.com, cbsnews.com, area51specialprojects.com, boeing.com, coverups.com, desertsecrets.com, rense.com, ufomind.com, thespacereview.com, latimes.com, natgeotv.com, csicop.org, illuminati-news.com, serve.com, gwu.edu, nyu.edu, nbcnews.com, wired.com, science.howstuffworks, aliens-everything-you-want-to-know.com, descopera.ro