Locuri misterioase pe Terra interzise pentru turiști – Menwith Hill

Spread the love

Loading

Există locuri demne de scenarii de film, despre care se cunosc foarte puține lucruri. Acestea dețin secrete bine păzite, iar legendele născute pe seama lor sunt numeroase.

Aceste locuri misterioase, pe care, oricât de mult ți-ai dori, nu ai voie să le vizitezi. 

echelon07 02 001

Menwith Hill

Baza Menwith Hill este cunoscută drept cea mai mare stație de monitorizare electronică din lume. Deservește atât pentru Marea Britanie cât și pentru Statele Unite. Cum aici sunt supravegheate și sparte coduri secrete, este lesne de înțeles de ce baza nu poate fi vizitată.

Menwith Hill ocupă o spurafață de 2,21 km2. A devenit operativă din anul 1954 și de la început a fost închiriată Statelor Unite ale Americii. Începând cu 1958 s-a introdus  o capacitate de monitorizare radio de înaltă frecvență, monitorizare a comunicațiilor care provin de la Uniunea Sovietică. 

 

În 1966, Agenția Națională de Securitate (NSA) și-a asumat responsabilitatea pentru funcționarea și extinderea capacităților de a monitoriza comunicațiile internaționale de linii închiriate, care tranzitează prin Marea Britanie. 

În timpul unui interviu pentru site-ul Rusia Astăzi, în aprilie 2012,  s-a afirmat că Menwith Hill a fost „implicat în atacuri cu drone”. 

Recent, Edward Snowden a dezvăluit documente și detalii despre modul de operare ale celei mai mari baze americane de la Menwith Hill. Dezvăluirea acestor documente top-secret, obținute de la NSA, dezvăluie pentru prima dată modul în care SUA a folosit baza din Anglia pentru a sprijini un număr semnificativ de operațiuni antiteroriste în Orientul Mijlociu și Africa de Nord. Documentele dezvăluie două capacități majore de supraveghere, unul, numit FORNSAT, care folosește antene puternice, pentru a trage cu urechea la comunicațiile internationale, și al doilea folosește sateliți guvernamentali americani, care orbitează deasupra țărilor vizate pentru localizare și monitorizarea  comunicațiile fără fir, cum ar fi apelurile de telefonie mobilă și chiar traficul WiFi.

Mai mult, la Menwith Hill „se poate recolta date de la peste 300 de milioane de email-uri și apeluri telefonice pe zi.

Sursa: Dave Challender, mintpressnews.com, en.wikipedia.org, omofon.com, weradio.ro, nufiipanicat.info, ziarelive.ro