LOJA DE ONOARE A REVOLUTIONARILOR DIN DECEMBRIE 1989’’

Spread the love

Loading

LORD_89C O M U N I C A T

 

Vineri, 15 martie 2013 la Timișoara, a avut loc întâlnirea reprezentanților asociațiilor de revoluționari din județele Timiș, Caraș-Severin, Arad și Hunedoara, membre ale Lojei de Onoare a Revoluționarilor din Decembrie 1989 și ale Ligii de Vest, la care a participat în calitate de invitat domnul deputat Niculae Mircovici, Secretar al Camerei Deputaților și membru al Comisiei Parlamentare a Revoluționarilor din Decembrie 1989.

 

 În urma discuțiilor purtate într-un deplin conses, focusate pe stilul și metodele de lucru, de conlucrare și colaborare între instituțiile oficiale ale statului cu reprezentanții în domeniu și asociațiile de revoluționari, s-a hotărât să se solicite Secretarului de Stat al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluționarilor din Decembrie 1989 să adopte urgent măsurile legale pentru punerea în drepturi a revoluționarilor, conform Legii nr. 341/2004, aceste deziderate neputând fi atinse cu același stil și metode de lucru utilizate de precedentele conduceri ale S.S.P.R.

 

De asemenea, s-a reliefat faptul că L.O.R.D.’89 și Liga de Vest susțin în continuare procesul de eliminare al impostorilor din rândurile revoluționarilor și se delimitează de toate acțiunile organizate de unii lideri ai revoluționarilor, subordonați politic, care manipulează revoluționarii în scopuri politice și personale, organizând diferite manifestări și mitinguri, doar pentru a crea confuzie și a compromite adevărații revoluționari.

L.O.R.D.’89 și Liga de Vest dezavuează hotărât aceste acțiuni în forță, mitinguri demagogice cu vădit caracter politic, având convingerea că soluția repunerii în drepturi, respectiv a reluării plății indemnizațiilor reparatorii pentru revoluționari nu reprezintă acest gen de manifestări care nu au altă finalitate decât divizarea mișcării revoluționare și compromiterea în fața opiniei publice a acelora care cu jertfă și sacrificii supreme au instaurat libertatea și democrația în România.

 

Totodată, a fost constituită o delegație reprezentativă care urmează să poarte discuții și să transmită doleanțele și opiniile L.O.R.D.’89 și ale Ligii de Vest, conducerii USL, S.S.P.R. și C.P.R.D.’89, pentru ca într-un efort comun, în cel mai scurt timp să fie reluată plata indemnizațiilor pentru revoluționarii autentici și eliminarea de urgență din rândurile revoluționarilor a celor care au obținut certificate în afara legii.

{gallery}lord1{/gallery}

Secretar General

PETRICĂ DORIN BALINT