L.O.R.D.’89 – Asociații care n-au fost constituite în scopuri politice

Spread the love

Loading

Comunicat de presă – L.O.R.D.’89

L.O.R.D.’89, constituită din asociații de revoluționari legal înființate până la data de 30 dec. 1992, asociații care n-au fost constituite în scopuri politice, dar care au ca obiective apărarea, respectarea și promovarea idealurilor pentru care au luptat în acel decembrie ’89, declară următoarele:

lord

Nu acceptăm ca niște autoproclamați reprezentanți ai Revoluției române, acționând din interese personale, să vorbească în numele întregii mișcări revoluționare.

Acționând astfel, aceștia denigrează mișcarea revoluționară inducând în eroare, atât autoritățile statului, cât și opinia publică, aceste personaje încearcă să schimbe istoria și semnificația momentelor care au redat libertatea și demnitatea poporului român.

 

De asemenea, L.O.R.D.’89 susține în continuare procesul de eliminare al pseudo-revoluționarilor și se delimitează de toate acțiunile organizate de pretinși lideri ai revoluționarilor — subordonați politic—, care manipulează agitațiile publice în scopuri politice și personale, organizând diferite manifestări și mitinguri, doar pentru a crea confuzie și a compromite imaginea adevăraților revoluționari.

Având convingerea că soluția repunerii în drepturi, respectiv, a reluării plății indemnizațiilor reparatorii pentru revoluționari nu este servită de acest gen de manifestări care nu au altă urmare decât dezbinarea mișcării revoluționare și compromiterea în fața opiniei publice a celor care, cu jertfă și sacrificii supreme, au instaurat libertatea și democrația în România, L.O.R.D.’89 dezavuează hotărât aceste așa zise acțiuni de protest care nu sunt altceva decât mitinguri demagogice cu vădită finalitate politică.

Totodată, ne manifestăm încrederea și susținerea necondiționată față de domnul Adrian SANDA, Secretar de Stat al Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945-1989, în demersurile aflate în curs, pentru reluarea plății indemnizațiilor.

Mai mult, dorim să precizăm ca situația critică prin care trece astăzi mișcarea revoluționară se datorează acestor personaje nereprezentative pentru mișcarea revoluționară, care nu apăra idealurile pentru care am luptat în acel decembrie ’89, ci apară doar interese de grup și se fac vinovați de haosul creat, prin emiterea arbitrară a unui număr mare de certificate de revoluționar.

Comments are closed.