Luceafărul huilei – Miron Cozma, omul cu mineriadele, care a întors simpatia Europei în antipatie… face public o declarație-năucitoare: „O să scot oamenii in stradă”!

Spread the love

Loading

La 25 de ani de la teribilele mineriade din iarna, primăvara şi vara lui 1990,

Miron Cozma iese cu o declaraţie-bombă: ”Mi-e dor de o mineriadă!”. 

 

O statistică neagră a mineriadelor indică zeci de morți, dintre care doar

șase au fost identificați și recunoscuți. De asemenea, 746 de răniți, șase

femei violate și peste o mie de „bărboși, intelectuali, studenți din

Universitate și Arhitectură” deținuți illegal.

60308343

Fostul lider al ortacilor simte, din nou, că poporul freamătă şi că răbdarea românilor tinde să ajungă la cote inflamabile.

Miron Cozma, numit în batjocură „Luceafărul Huilei”, a participat la 10 mineriade. Pentru trei dintre ele, a făcut şi 11 ani de puşcărie. I s-a spus „Che Guevara al României”. Ba, unii au mers mai departe cu jocul metaforic şi l-au comparat cu Nelson Mandela, mai ales pentru anii grei de puşcărie. Proaspăt întors de la Bruxelles, unde a fost aplaudat şi îmbrăţişat de mulţi lideri sindicali şi personalităţi din America Latină, printre care şi fiica lui Che Guevara, Miron Cozma spune că-i e ”dor de o mineridă”, pentru că poporul a ajuns pe mâna bandiţilor. 

 

”Da, nu glumesc, mi-e dor de o mineriadă. Vă spun, la modul sincer, că nu am de gând să las poporul ăsta pe mâna hoţilor şi bandiţilor”.

Întrebat la ce se gândeşte concret atunci când vorbeşte de o nouă mineriadă. Miron Cozma parcă avea răspunsul pe buze. 

”Am de gând să mă pregătesc şi să scot Armata Poporului. Nu vreau să las poporul ăsta să moară de foame şi hoţii să prospere. Nu e vorba de un nou partid cu numele Armata Poporului. Eu am partid (Partidul Social Democrat al Muncitorilor – PSDM), nu-mi mai trebuie altul. Efectiv, o să scot armata, oameni în stradă, ca să fiu mai concret”.

Mineriada Miron Cozma Ion IliescuMiron Cozma a declarat de mai multe ori, că nu are remușcări pentru persoanele ucise în timpul evenimentelor.

În timpul Mineriadei minerii conduși de Miron Cozma cu patos au adus mari prejudicii statului și persoanelor, prin distrugerile provocate, cât și prin scoaterea muncitorilor din producție. 

Desi minerii erau plecați la București, muncitorii au fost pontați ca fiind la serviciu și chiar au primit prime. Pentru evaluarea prejudiciului a fost desemnat la momentul respectiv un expert, care însă nu a ajuns la nicio concluzie și care ar fi fost amenințat să renunțe. 

 În zilele de 13 – 15 iunie 1990 în București, forțele de ordine, susținute de mineri, au intervenit în forță împotriva protestatarilor din Piața Universității și a populației civile.

În dimineața zilei de 13 iunie 1990, forțele de ordine au distrus corturile celor aflați în piață și au făcut arestări, urmând, pe tot parcursul zilei, confruntări violente între manifestanți și poliție. În seara zilei de 13 iunie, trei garnituri de tren pline cu mineri au plecat din Petroșani spre București, minerii ajungând la Gara de Nord în dimineața zilei de 14 iunie. 

Un grup foarte mare a ocupat Piața Universității, de unde au intrat în mai multe facultăți și au devastat sediile PNȚ-CD și PNL. Un alt grup a ocupat Televiziunea Română. Toți intelectualii, persoanele cu barbă, cei îmbrăcați cu haine fistichii au fost bătuți, arestați, urcați în dubele Poliției și interogați la o unitate militară din Măgurele. 

 

Concluzie

Și după toate aceste atrocități noi îi permitem acestui scandalagiu să amenințe. Cred că îi este dor de închisoare. Nu-i așa Miroane! 

Sursa:  infoalert.ro, stirileprotv.ro, ziarulring.ro 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *