Lugoj: A fost dată în folosinţă noua Piaţă Agroalimentară „Timişul”

Spread the love

Loading

Inaugurare piataMiercuri, 29 octombrie s-a încheiat activitatea în piaţa agroalimentară provizorie din oraş. Lucrările de construcţie a noii pieţe agroalimentare precum şi amenajările spaţiilor exterioare s-au încheiat la finele lunii octombrie. De asemenea au fost aduse şi instalate  mesele, atât cele pentru producătorii agricoli cât şi cele speciale pentru vânzătorii de flori şi de lactate şi brânzeturi. În zilele de 30 şi 31 octombrie, în prezenţa Primarului Municipiului Lugoj, prof. ing. Francisc Boldea au fost repartizate mesele pentru producători.

 

Sâmbătă, 1 noiembrie începând cu ora 5.00 noua piaţă şi-a început activitatea. La ora 10.00, în cadru festiv şi în prezenţa unei asistenţe numeroase a avut loc inaugurarea pieţei, care în urma unei hotărâri a Consiliului Local Municipal a primit numele Piaţa Agroalimentară „Timişul”. Primarul Municipiului, prof. ing. Francisc Boldea s-a adresat celor prezenţi subliniind importanţa finalizării acestui obiectiv de investiţii şi eforturile pe care municipalitatea le depune pentru a da o nouă faţă oraşului. A urmat o slujbă de sfinţire oficiată de Prea Onoratul Ioan Cerbu, Protopopul Lugojului şi un scurt program artistic prezentat de Ansamblul folcloric „Lugojana”.

Obiectiv de investiţii modern, realizat la standarde înalte de calitate, noua piaţă agroalimentară a municipiului constituie un important reper în eforturile de a transforma oraşul într-unul cu adevărat european. După realizarea noului Pod pietonal şi a cinematografului „Bela Lugosi”, darea în folosinţă a Pieţei Agroalimentare „Timişul”  precede în scurt timp finalizarea altui obiectiv important, noul Centru SPA din municipiu.