LUGOJ: A FOST INAUGURATĂ SALA TEATRULUI MUNICIPAL „TRAIAN GROZĂVESCU”

Spread the love

Loading

Inaugurare teatru

Joi, 7 mai la orele 17.00 a avut loc inaugurarea sălii Teatrului Municipal „Traian Grozăvescu”, care a primit o nouă înfățișare în urma unor ample lucrări de reabilitare.

 

Au fost prezenți doi oaspeți de seamă, IPS Ioan Selejan – Mitropolitul Banatului și Titu Bojin – Președintele Consiliului Județean Timiș, care au onorat invitația primarului Francisc Boldea, consilieri locali, prelați, personalități locale precum și un numeros public.

Primarul Francisc Boldea a ținut o scurtă alocuțiune, în care a subliniat importanța pe care municipalitatea o manifestă față de sporirea zestrei edilitare a orașului și pentru continuarea și dezvoltarea vocației culturale a orașului și intenția de a continua modernizarea interiorului teatrului, prin amenajarea în perioada următoare a balconului, a scenei și a foaierului precum și prin modernizarea Galeriei ”Pro Arte” și amenajarea Casei Bredicenilor.  Edilul șef l-a invitat apoi pe scenă pe Mitropolitul Banatului, IPS Ioan Selejan care a adresat un cuvânt celor prezenți, exprimându-și aprecierea față de sprijinul pe care autoritățile locale îl acorda fenomenului cultural.

În continuare, cele trei formaţii reprezentative ale Casei de Cultură a Municipiului, respectiv Corul „Ion Vidu”, Ansamblul Folcloric „Lugojana” şi Trupa de Teatru au oferit publicului un frumos spectacol.

După reabilitarea Muzeului de Istorie și Etnografie și modernizarea cinematografului, acum, la 115 ani de la edificarea teatrului, lugojenii sunt invitați la spectacole într-o sală modernă și funcțională care sa completeze actul artistic cu o atmosferă îngrijită și civilizată.