Lugoj – Adevărul despre contractul cu Hidroconstrucția (II)

Spread the love

Loading

În răspunsul nostru la aberațiile d-lui Claudiu Alexandru Buciu am prezentat public detaliile contractului cu firma Hidroconstrucția SA. Deși cele prezentate de el în mod tendențios au făcut obiectul unei sesizări la Curtea de Conturi, sesizare ce a fost soluționată în favoarea Primăriei Lugoj, acesta, cu același cinism care îl caracterizează încearcă în continuare să inducă în eroare opinia publică lugojeană, prezentând un amalgam de date ce nu se corelează.
Suma de 12.707.221 lei, prezentată ca rest de executat se regăsește în devizul proiectantului care a evaluat lucrarea la un total de 37.950.813 lei. Acest deviz general al proiectantului trebuie actualizat, conform legii, cu fiecare modificare ce intervine în contractul de finanțare.
În fapt, deși contractul de finanțare cu bani guvernamentali este de 37.950.813, în urma licitației, firma Hidroconstrucția a câștigat contractul de execuție a lucrărilor cu suma de 28.134.320,99 lei conform devizului ofertă. Din această sumă a rămas rest de executat lucrări în valoare de 4.564.930,72 lei, sumă actualizată în conformitate cu Ordonanța nr. 114 / 2018, contractul de lucrări cu firma executantă majorându-se cu 572.411,39 lei.
Iată cum Claudiu Buciu, care în viața lui nu a realizat nimic constructiv, ci a trăit doar din speculații imobiliare sau de altă natură, încearcă, fie să manipuleze opinia publică, fie este chiar atât de slab pregătit, încât cu greu ne putem imagina că ar putea gestiona bugetul orașului sau lucrările de anvergură ce trebuie executate din bani publici, pe raza municipiului Lugoj.
De menționat este faptul că, exact aceleași tertipuri, de a amesteca devizul general dat de proiectant cu devizul ofertă al constructorului care a câștigat licitația, le-a folosit și la manipularea privind situația branșamentelor.
Dacă ar exista ilegalități în contracte publice de o asemenea anvergură asa cum pretinde Buciu, organele competente de control ar interveni. De aceea publicarea tendențioasă a unor poze și insinuări în mediul online nu este decât un mod în care cetățenii pot desluși cu ușurință caracterul unui astfel de om.

Prof.ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj