Lugoj – Ajutoare alimentare prin Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate – POAD

Spread the love

Loading

ajutoarele alimentare

În perioada 27 iunie – 7 iulie 2016 au fost distribuite un număr de 1.672 pachete alimentare în cadrul POAD 2015/2016 pentru un număr de 836 de beneficiari din  categoriile pentru care se distribuie în prezent (beneficiari venit minim garantat, beneficiari alocație pentru susținerea familiei și pensionari cu pensie de până la 450 lei inclusiv, șomeri neindemnizabili și șomeri indemnizati cu venit de până la 450 lei lunar, inclusiv). 

 

În ziua de marți, 12 iulie a.c., la fostul magazin Bumbacul va fi inchis deoarece vor fi distribuite alimentele POAD la domiciliul persoanelor nedeplasabile pentru care au fost depuse actele doveditoare în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (2)  din H.G. 799/ 2014. Menționăm că până în prezent 40 de  solicitanți au depus documentația necesară transportului la domiciliu.

De asemenea, miercuri, 13 iulie a.c., va fi livrat un nou transport de alimente POAD, astfel că activitatea cu publicul se va relua în ziua de joi, 14 iulie a.c. când va începe distribuirea alimentelor către persoanele cu handicap al căror nume se află în intervalul A-K, iar de luni, 18 iulie a.c. se vor distribui alimente și pentru restul persoanelor cu dizabilități.

Această măsură a fost luată având în vedere numărul mare de persoane cu dizabilități, respectiv 1.413, aflate pe listele de distribuție, în vederea unei bune desfășurari a distribuirii și a preîntâmpinării unor evenimete nedorite.

Reamintim persoanelor îndreptățite să primească alimente în cadrul POAD că trebuie să se prezinte personal să-și ridice pachetele alimentare în conformitate cu prevederile art. 5 alin. (1) din H.G. 799/ 2014, iar pentru persoanele netransportabile Primăria Municipiului Lugoj, prin Direcția de Asistență Socială Comunitară vor asigura livrarea ajutoarelor, la sesizarea unui membru al familiei sau a unei terțe persoane, coform art. 5 alin. (2)  din H.G. 799/ 2014.

Conform aceluiași act normativ, la art. 4 alin. (6) se stipuleaza: “persoanele care la data distribuției ajutoarelor alimentare se află in perioada de satisfacere a stagiului militar, execută pedepse privative de libertate, au domiciliul sau resedința în străinatate sau beneficiaza de îngrijire în servicii sociale în regim rezidențial, publice sau private, nu beneficiază de ajutoare alimentare distribuite în cadrul POAD.