Autor: Ion Teca
Nicolae Toma: Administratorul acestui site a adăugat la titlul „Alertă cod roșu!”. REPET! Se poate verifica. Primăria pe timpul primarului Francisc Boldea nu a cheltuit la aceste festivaluri niciun ban. Scotea spațiul din fața Casei de Cultură a Sindicatelor la licitație publică și firma câștigătoare aducea muzica și închiria altor firme de prestări de servicii. Practic încasa bani nu plătea. Acest jaf se justifică prin faptul că liberalii știu că nu vor mai avea NICIODATĂ supremația în Consiliul LOCAL și nici mari șanse să mai câștige vreun liberal fotoliul de primar.
În ceeace privește Comisia de cultură înființată pentru a împărți banii lugojenilor pe diverse acțiuni culturale fără nicio o legătură cu Lugojul o să vedem pe unde își vor scoate cămașa după ce nu vor mai fi liberalii care să-I țină în brațe!
A venit puhoiul și a spart barajul, dragi lugojeni!
Cum, care?
Puhoiul respectului pentru lugojeni (sic!) este atât de mare încât a rupt barajul economiilor lugojenilor, iar banii se scurg în canalul fără de întoarcere.
Acțiuni care se conformau, odată, la expresia „sifonare” sunt perimate și trecute la „arh.” (arhaic), pentru că nu mai corespund ambițiilor unora, care au „scop și principii” un debit și volum mult mai mare decât un amărât de sifon, și au ca model și „tară”, drept canalul.
A început festivalul „fest”-urilor.
Și au spart cu Simfonia Floricelelor.
Eee! Aici este dovada chintesenței spolierii și fenta inducerii în eroare, prin imagine, a lugojenilor.
După tergiversări și plimbări de la Ana la Caiafa, pot să vă împărtășesc mici detalii despre „sinceritatea” echipei.
Bugetul alocat pentru acel eveniment a fost de 275000 lei.
Ne-au învăluit într-un profund și convingător mesaj, în realitate fiind o tentă certificată
de ceață, cum că florile de la acel festival se vor dona și se vor împrăștia prin oraș.
Ce am constatat cu toții!
Până prin 20-21 mai, în Lugoj nu a fost așezată nicio floare la ghiveci sau jardinieră, cum era odată când lugojenii simțeau că sunt respectați!
De ce? Păi, de-aia!
Probabil duetul care a regizat acest eveniment s-a gândit să atragă lugojenii într-o subtilitate, ca în multe cazuri, procedeu care se numește fentă. Așa că au venit cu inovația ca în cei 275000 (două miliarde și 750 milioane vechi), adică 55000 €uro, să nu intre și costurile … florilor, cu care s-au afișat la festival. NU! Acestea au fost achiziționate cu alte 35488 lei (350 milioane vechi) cu două zile înainte și aduse la momentul potrivit în piață pentru aranjamente, lugojenii să creadă cum că regizorii festivalului au adus aceste flori.
Chiar dacă ele s-au achiziționat prin 16-17 mai, factura este cu data de 22 mai pentru că, se vorbește la ceasul electric, că nu au apucat să se vorbească între ei, adică cei care hotărâseră suma de facturat, mult mai mare de atât, cu cei care s-au apucat să le numere, între timp, și care au comunicat, doar, atât, material floricol de 350 milioane. Poate, numai dacă aplicau numărătoarea din Caragiale, ieșea cum trebuie.
Alt aspect care ține de „curățenia” echipei este faptul că furnizorul este o persoană fizică (care) nu este înscrisă în Sistemul electronic de achiziții publice.
Și, în încheiere, ne întrebăm, precum toți cetățenii, de altfel, de ce, mama zmeului, nu sunt flori în tot orașul?
„Cam multe vreți!”, ne-ar spune un fost lucrător de la comercial, acum, mare om de cultură, înțeleasă ca afacere, bine-nțeles!
„Eu am cumpărat (și) petunii, ca să dea bine la festival, dar ce să faci dacă s-au uscat?”
Asta e, dragi lugojeni! Anul acesta putem privi mai profund apa Timișului care și el e cam negru de supărare, transmițându-ne că, chiar, dacă încearcă, nu mai poate să îi mai spele pe unii!
PS: Și atunci pe ce s-au dus 55000 €, dacă numai 8 entități figurează la cele remunerate?
Cu cât? Nu știm!
Pentru că, i-auzi!
După ei nu putem și nu avem dreptul să știm cuantumul remunerației prestațiilor economice și artistice din banii noștri, pentru că, vezi Doamne, se încalcă dreptul la proprietate intelectuală și industrială…
Chiar așa! În canal greu se mai distinge ceva!
Trei zile care au costat pe lugojeni Două miliarde și 750 milioane de lei vechi în timp ce centrul e în ruine și ștrandurile blocate de trei ani pentru lugojeni.