Lugoj – Au fost redeschise fântânile din municipiu închise temporar pentru dezinfecție

Spread the love

Loading

bscap0000Vineri, 12 august, municipalitatea a redeschis 21 din cele 22 de fântâni publice  de pe raza municipiului care au fost închise temporar pentru dezinfecție la finele lunii iulie. 

Marți, 9 august a avut loc acțiunea de dezinfecție a fântânilor după care a fost solicitată către Direcția de Sănătate Publică a Județului Timiș recoltarea de probe.  Pentru 21 din cele 22 de fântâni probele au fost corespunzătoare microbiologic, putând astfel să fie redeschise pentru populație. 

Singura fântână care nu se înscrie în parametrii normali de calitate ai apei este cea situată la intersecția străzilor Aurel Vlaicu și Caraiman. Aceasta va fi supusă în perioada următoare unor operațiuni mai ample de curățare, denisipare și dezinfecție. 

“Așa cum ne-am angajat am făcut toate demersurile necesare și am reușit în cel mai scurt timp posibil să repunem în funcțiune fântânile pentru că în perioada de vară cetățenii folosesc mai mult apa  și nu puteam să-i punem pe drumuri la cele care încă funcționau.” a precizat primarul Francisc Boldea.