Lugoj: Cartierul “Micro V” a intrat în Europa

Spread the love

Loading

micro V

 Străzi asfaltate, parcări amenajate, aparate fitness în aer liber, teren sport cu gazon sintetic.

Programul amplu de investiţii în infrastructura oraşului, demarat de administraţie în anul 2008, desfăşurat după principiul „de la periferie la centru”, și care a avut ca obiectiv modernizarea oraşului într-un mod cat mai echilibrat, a cuprins şi cartierul Micro V.
Au fost asfaltate străzile din zonă, respectiv: General Ion Dragalina, Crişan, Fundătura Crişan şi Romulus şi au fost amenajate parcări la blocurile: 49, 50, 50 bis, 52, 53, 54, 61, 62, 64, 65, 66 şi 67. Pentru că Parcul ”Cornet” situat în cartier se afla într-o stare deplorabilă, a fost gândit un program care să-i confere atractivitate în randul locuitorilor de toate vârstele din cartier. Au fost amenajate zone verzi, au fost instalate mese de tenis de masa în aer liber, mese de șah, iar pentru cei în vârstă un foişor. Pentru copii au fost amenajate locuri de joacă şi a fost montat un ansamblu de jocuri. Pe zona verde au fost instalate aparate de fitness în aer liber. Pentru că a fost solicitat de copiii şi tinerii din zonă, în ultima parte a anului trecut a fost construit şi dat în folosinţă un modern teren de sport cu gazon sintetic. Ca şi în celelalte cartiere a fost şi aici modernizat iluminatul public. Nu a fost uitată nici biserica „Pogorarea Sfântului Duh” situată în cartier, care anual a primit circa 35.000 lei, fonduri din care au fost finanţate atât lucrări la biserică cât şi Hramul bisericii.
„Atunci când am gândit programul de investiţii din oraş, am avut în vedere să ofer cetăţenilor care locuiesc în cartierele de blocuri condiţii corespunzatoare. Să le transform de la stadiul de „dormitoare” la acela de cartiere de locuit în adevăratul sens al cuvântului, unde oamenii să beneficieze de condiţii decente şi să poată avea acces şi la spaţii de relaxare sau petrecere a timpului liber afară. Pentru copii și tineri am încercat să le redau alternativa mai sănătoasă a petrecerii timpului liber afară la aer şi miscare, să-i mai scot din faţa calculatorului. De aceea am construit terenul de sport și am montat aparatele de fitness şi mesele de tenis şi şah” a precizat primarul Francisc Boldea.