LUGOJ – Curăţenia de Toamnă

Spread the love

Loading

CONFERINŢA DE PRESĂ A PRIMARULUI MUNICIPIULUI LUGOJ

18 octombrie 2016

curatenia de primavaraPentru salubrizarea oraşului în condiţii eficiente, Primăria Municipiului Lugoj împreună cu S.C. Salprest S.A. Lugoj, organizează acţiunea „Curăţenia de Toamnă”, pe teritoriul municipiului în zilele de sâmbătă după cum urmează:

• 29 octombrie 2016 – ,,Lugojul German” – jumătatea Municipiului Lugoj situată pe malul stâng al râului Timiş;

• 5 noiembrie 2016 – ,,Lugojul Român” – jumătatea Municipiului Lugoj situată pe malul drept al râului Timiş.

Cetăţenii care locuiesc la case vor scoate deşeurile în faţa imobilelor, iar cetăţenii care locuiesc la bloc, vor depune deşeurile la punctele de colectare a deşeurilor menajere. Acolo unde aceste puncte au fost desfiinţate se vor depune deşeurile lângă containerele pentru colectarea selectivă sau pe vechiul amplasament pentru colectarea gunoiului menajer.

Activitatea în aceste zile începe la orele 07.30 fapt pentru care populaţia este rugată să scoată în faţa imobilelor deşeurile provenite din gospodăriile proprii până la această oră.

 

Se vor colecta şi transporta deşeuri vegetale (resturi provenite din tăierea pomilor, a viţei de vie, etc.), obiecte de uz casnic scoase din uz, mobilier degradat sau de prisos în gospodărie, obiecte sanitare degradate, alte deşeuri din gospodăriile populaţiei. 

În această perioadă se vor colecta în paralel şi deşeuri de echipamente electrice şi electronice. Pentru ridicarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice se vor face comenzi telefonice (0256-352.834), de luni până vineri între orele 07.00 – 15.00 în săptămânile premergătoare zilelor de colectare.

Nu se colectează în cadrul acţiunii ,,Curăţenia de Toamna” materiale rezultate din construcţii sau gunoi menajer.

În cadrul acestei acţiuni, S.C. Salprest S.A. Lugoj va interveni cu 4 tractoare, 5 camioane, o autogunoieră şi o maşină pentru colectarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice.

 

 

Pe parcursul conferinței primarul Francisc Boldea a prezentat pe scurt mai multe ştiri de interes edilitar: 

A fost cumpărat pianul Yamaha pentru Casa de Cultură a Municipiului Lugoj. Vechiul pian va fi reparat și va intra în dotarea Casei Bredicenilor și va fi folosit la activitățile culturale ce vor fi organizate acolo.

• Marți 25 octombrie, cu prilejul Zilei Armatei Române la monumentul Alfa și Omega din municipiu se vor desfășura începând cu orele 10.00 manifestări comemorative. Se vor depune coroane de flori. Manifestările vor fi organizate în colaborare cu Garnizoana Lugoj și vor fi precedate luni 24 octombrie cu un simpozion care se va desfășura la Casa Armatei.

• A fost luata decizia de numire ca director interimar al Casei de Cultură a Municipiului Lugoj a domnului Tudor Trăilă absolvent al facultății de Drept care are o vechime de 17 ani în cadrul instituției.

• În ședința ordinară a Consiliului Local al Municipiului Lugoj din data de 27 octombrie se va propune o rectificare pozitivă de buget în sumă totală de circa 2 milioane lei. O sumă importantă va fi alocată învațământului și domeniului social – cultural – sportiv. De asemenea vor fi alocate SC Salprest sume pentru funcționarea adăpostului de câini, curățenie și deszăpezire.

• A fost dat ordinul de începere a lucrărilor la proiectul de realizare a parcărilor din cartierul Cotul Mic (zona cuprinsă între troiță și Școala Gimnazială Eftimie Murgu).

• Încep lucrările de asfaltare a străzii și fundăturii Traian Vuia. În prezent se lucrează la structura de rezistență.

• A fost achiziționat și montat pe clădirea primăriei dispozitivul electronic antipăsări și se așteaptă rezultatele. În cazul în care nici această soluție nu va duce la înlăturarea ciorilor din Parcul Copiilor anul viitor se va trece la o toaletare mai severă a arborilor și la montarea de plase antipăsări.