Lugoj: Delegaţie din partea Unităţii de Pompieri din Jena

Spread the love

Loading

pompieri jenMiercuri, 1 aprilie, Primăria Municipiului Lugoj a fost gazda unei delegaţii din partea Unităţii de Pompieri din Jena. Oaspeţii au fost primiţi la ora 12.00 de către prof. ing. Francisc Boldea, Primarul Municipiului Lugoj. La întâlnire a participat şi Lt. Colonel Silviu Bărbuţă din partea Detaşamentului de Pompieri Lugoj.

Din delegaţie au făcut parte Roland Döpel, un mai vechi prieten al oraşului nostru şi al pompierilor lugojeni care a fost însoţit de Hartmuth Francke şi Jens Matthes.

 

În urma discuţiilor pe care primarul Francisc Boldea le-a avut în decembrie cu dr. Albrecht Schröter, primarul general al oraşului Jena cu prilejul Zilei Lugojului şi în virtutea excelentelor relaţii dintre cele două oraşe, partenerii din Jena au hotărât să doneze Lugojului o autospecială pentru lucrul la înălţimi de până la 30 m. Acest utilaj a fost adus în Lugoj la finele lunii martie cu prilejul vizitei pompierilor din Jena.

Primarul Francisc Boldea a urat bun venit oaspeţilor, a evocat pe scurt excelentele relaţii dintre cele două oraşe, dar şi între cele două unităţi de pompieri şi a adresat oaspeţilor mulţumiri călduroase pentru utilajul donat care va fi extrem de util în cazul intervenţiilor la înălţime pe raza municipiului Lugoj. Oaspeţii au transmis la rândul lor salutări din partea primarului general al oraşului Jena, dr. Albrecht Schröter şi au informat că urmează să instruiască în următorele trei zile pompierii lugojeni pentru utilizarea eficientă şi în siguranţă a utilajului care este unul deosebit de complex. În încheiere oaspeţii au făcut o scurtă prezentare a autospecialei în faţa clădirii primăriei.