Lugoj – Pe agenda municipalității

Spread the love

Loading

Pe agenda municipalitatii

În vederea înlăturării unor probleme apărute cu preluarea de către sistemul de canalizare a apelor pluviale în cazul precipitațiilor abundente, municipalitatea a demarat procedurile de achiziție pentru lucrări de reabilitare a bazinului de retenție a apelor pluviale situat pe strada Jabărului.

 

A fost semnat  contractul pentru achiziția a 4 noi complexe de jocuri pentru copii, fiind dat și ordinul de livrare. Acestea urmează să fie amplasate în Parcul George Enescu (2 bucăți) și în parcurile Gării și Ștrand, câte unul.

Continuă lucrările de modernizare a Ștrandului Municipal. Se execută pavaje ale suprafețelor exterioare și finisaje la bazine și spațiile tehnice. 

Sunt în curs lucrările de renovare a fațadei clădirii din Piața J.C. Drăgan, nr. 6 situată lângă noul sediu al Serviciului Public Comunitar Local de Evidența Persoanelor recent dat în folosință.

Referitor la lucrările de amenajare a Oborului, de vineri, 11 august, se desfășoară lucrări de asfaltare a platformei și a celor două străzi de acces. 

Continuă lucrările de reabilitare din Parcul George Enescu. Serviciul Sere și Spații Verzi va reface zonele verzi din parc afectate de lucrările de pavare a aleilor. A fost deja adus pământul necesar pentru aceste lucrări.

În cadrul proiectului de sistematizare desfășurat în cartierul Timișoarei 110 a fost turnat stratul de uzură în zonele 1 și 4 și se lucrează la trotuare și accese în zonele 1, 3 și 4.

În ceea ce privește repararea prin plombare a unor drumuri din municipiu, începând din această săptămână, lucrările s-au mutat în Lugojul German. Au fost finalizate lucrările de realizare a marcajelor stradale longitudinale și transversale cu vopsea albă solubilă. Tot în această perioadă vor fi realizate marcaje bicomponent alb-roșu la 7 treceri de pietoni din municipiu în suprafață totală de 350 mp. 

Se execută lucrări de revopsire a mobilierului stradal din municipiu (bănci și coșuri de gunoi).

Cele 67 de noi containere pentru colectare selectivă a deșeurilor, recent achiziționate, au fost amplasate în punctele stabilite anterior.

Salprest S.A va interveni în perioada imediat următoare pentru strângerea deșeurilor depozitate clandestin în diverse zone de pe malul Timișului. 

Aurel Jurubiță