Lugoj: Prima acţiune cu autospeciala primită din partea oraşului Jena

Spread the love

Loading

autospeciala jena prima actiuneÎn ultimii ani municipalitatea a depus eforturi susţinute pentru a transforma Parcul Prefecturii într-un spaţiu civilizat şi primitor. S-a acţionat pe mai multe planuri. Au fost dalate aleile în două etape, a fost instalat mobilier urban, respectiv bănci şi coşuri de gunoi. Au fost instalate jocuri pentru copii, iar în perioada următoare se va moderniza şi terenul cu gazon sintetic din parc.

Toate aceste eforturi sunt însă afectate de prezenţa în număr foarte mare a ciorilor în arborii înalţi din parc, din cauza cărora este foarte dificil de păstrat curăţenia în zonă.

De-a lungul timpului au fost încercate diverse metode de înlăturare a păsărilor care însă nu s-au bucurat de succes. Anul trecut s-a înregistrat un progres în acest sens, fiind distruse cuiburile cu jet de apă într-o acţiune efectuată în colaborare cu Meridian 22. Activitatea s-a desfăşurat însă foarte anevoios şi nu au putut fi înlăturate cuiburile în totalitate. Numărul ciorilor s-a diminuat o perioadă apoi au apărut din nou cuiburi.

 

Odată cu primirea ca donaţie din partea oraşului Jena a unei autospeciale dotate cu scară pentru intervenţii la înălţimi de până la 30 m, a fost facilitată şi acţiunea de înlăturare a cuiburilor de ciori din parc. Astfel în zilele de 15 şi 16 aprilie s-a intervenit cu succes în parc, într-o acţiune în care primăria a colaborat cu Secţia de Pompieri, cuiburile fiind înlaturate în totalitate. Dimensiunile utilajului au permis accesul în spaţii mai mici, iar scara a putut fi ridicată la mare înălţime ajungând chiar şi la vărfurile celor mai înalţi arbori.

Eficienţa cu care s-a intervenit comparativ cu acţiunea cu jet de apă de anul trecut dă speranţe că se va reuşi, în sfârşit, diminuarea numărului de ciori din parc şi a efectelor nedorite generate de acestea prin repetarea acestui gen de activiţi ori de câte ori este nevoie. În plus, în acelaşi mod se va interveni la nevoie şi în alte parcuri din oraş.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *