Lugoj: Prima clădire din centrul istoric reabilitată de către municipalitate

Spread the love

Loading

Prima cladire din centrul istoric reabilitataPrimăria Municipiului Lugoj a încheiat lucrările de reabilitare a primei clădiri din cadrul etapei I de rabilitare a clădirilor istorice  situate în piaţa Josif Constantin Drăgan care reprezintă centrul istoric al oraşului. Este vorba de clădirea în care îşi desfăşoară activitatea Poliţia Municipiului Lugoj (fost sediu al Primăriei Municipiului Lugoj).

Lucrările au vizat reabilitarea faţadei principale şi a celei laterale de pe strada Avram Iancu prin refacerea în totalitate a tencuielilor exterioare şi a ornamentelor aferente, schimbarea tâmplăriei (ferestre şi uşi) şi realizarea finisajelor pentru a se realiza un aspect cât mai apropiat de cel iniţial al clădirii. De asemenea a fost reabilitat acoperişul, şarpanta şi învelitoarea.

 

În prezent continuă lucrările  de reabilitare a celei de-a doua clădiri, respectiv cea care a aparţinut fostei Securităţi. Incpând cu data de 17 noiembrie vor demara şi lucrările de refacere a interioarelor şi recompartimentare în vederea realizării de bune condiţii pentru viitoarea activitate a Serviciului Public Local pentru Evidenţa Persoanelor şi a Biroului de Paşapoarte care urmează să funcţioneze în clădire după reabilitarea acesteia.