Lugoj: S-a deschis un nou Orăşel al Copiilor

Spread the love

Loading

 

noul oarasela copiilor 2014Vineri, 12 iunie, Primăria Municipiului Lugoj a deschis un nou Orăşel al Copiilor care va funcționa în spațiul fostei grădini de vară Concordia. „Am considerat  că era improprie funcționarea unui local unde sa fie comercializate băuturi alcoolice în imediata apropiere a două școli și la un pas de cel mai important lăcaș de cult din oraș. Am făcut toate demersurile să închiriem acest spațiu astfel încât să-i dăm o destinație mult mai adecvată și să oferim și copiilor din Lugojul Român șansa de a avea propriul lor Orășel al Copiilor așa cum cei de pe celălalt mal al Timișului au la dispoziție locul de joacă din parcul George Enescu. Numărul mare de copii care au venit aici la deschidere ne confirmă ca această idee vine în întâmpinarea lor și îmi exprim pe această cale speranța că aceste jocuri noi și moderne vor fi pe placul copiilor. Noi ne vom ocupa de întreținerea lor astfel încăt cei mici să se poată bucura de ele pe toată durata verii a precizat primarul Francisc Boldea. La amenajarea incintei au colaborat Serviciul Administrarea și Întreținerea Domeniului Public din cadrul primăriei și firmele Salprest si Meridian 22. Zidurile interioare au fost pictate de copii, membri ai Cercului de Pictură din cadrul Clubului Copiilor coordonat de profesoara Natalița Boeți.

 Au fost achiziționate și montate patru jocuri gonflabile confecţionate din materiale rezistente (PVC impregnat pe ţesătură textilă), care respectă ultimele standarde de siguranţă în domeniu şi au o garanţie de funcţionare de 3 ani pentru amplasarea în spaţii exterioare.

Copiii sunt aşteptaţi să se bucure de noul loc de joacă de luni pana vineri  între orele 16.00 şi 21.00  și sâmbăta si duminica între orele 11.00 şi 21.00, cu excepţia zilelor când vremea este nefavorabilă.