Lugoj: Se circulă deja pe noul sens giratoriu de pe strada Ep. Dr. Ioan Bălan

Spread the love

Loading

sens giratoriu episcop balanÎncă înainte de Sărbătorile Pascale a fost deschisă circulaţia pe noul sens giratoriu care sistematizează intersecţia străzilor Episcop dr. Ioan Bălan, Nicolae Bălcescu şi Memorandului. Lucrările sunt aproape de finalizare, rămânând de executat doar marcajele longitudinale şi cele pentru trecerile de pietoni de pe toate cele 4 braţe.

Sensul giratoriu cuprinde o insulă centrală cu raza de 14,5 m încadrată de borduri, o zonă de siguranţă de 1,5 m lăţime din dale încadrate de borduri şi patru insule de dirijare, câte una pe fiecare braţ al intersecţiei, de asemenea încadrate de borduri.

 

Au fost executate şi racordurile intersecţiei cu cele 4 braţe, astfel pe strada Episcop dr. Ioan Bălan au fost amenajate două tronsoane de 60 m, respectiv 63 m cu 4 benzi de circulaţie, pe strada Nicolae Bălcescu un tronson cu 4 benzi de circulaţie pe lungimea de 36 m, iar pe strada Memorandului un tronson cu lungimea de 44 m cu 2 benzi de circulaţie.

Realizarea acestui proiect urmăreşte fluidizarea traficului în zonă unde în trecut circulaţia era îngreunată, fiind foarte greu de ieşit de pe cele două străzi mai mici, fapt care a condus uneori la evenimente rutiere neplăcute, ambuteiaje sau chiar tamponări.