Lugoj: Sărbătoarea Berii (19-21) iunie și Festivalul „Rock pe 2 Roţi” (3-5 iulie) 2015

Spread the love

Loading

CONFERINŢA DE PRESĂ A PRIMARULUI MUNICIPIULUI LUGOJ – 26 mai 2015

 

festival cu bere si cu motocilete 2015În deschiderea conferinţei de presă, primarul Francisc Boldea a anunţat că a primit din partea Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti o scrisoare de mulţumire pentru sprijinul acordat în organizarea şi desfăşurarea ceremoniei de depunere a coroanelor de flori, care a avut loc la 6 mai la monumentul Eroilor din Parcul Gării, eveniment care a marcat 70 de ani de la victoria aliaţilor în cel de-al doilea Război Mondial.

 

 

 

În continuare şeful executivului s-a referit la o adresă primită din partea Ministerului Apărării Naţionale privind reglementarea juridică a imobilului şi terenului de la Unitatea Militară de pe strada Timişoarei, unde ANL va realiza locuinţe sociale. A fost făcută solicitarea adoptării de către Consiliul Local Municipal a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului şi terenului respectiv în domeniul public al statului pentru a fi reînscris în inventar şi pentru a putea fi reluate ulterior procedurile de retransmitere a imobilului şi terenului către Autoritatea Publică Locală în vederea continuării programului ANL.

 

În data de 26 mai în urma unor discuţii cu Ministerul Dezvoltării, municipiului Lugoj i-a fost alocată în cadrul  Programului Naţional de Dezvoltare Locală suma de 477 mii lei pentru locuinţe sociale. Suma va fi utilizată în cel mai scurt timp posibil pentru realizarea locuinţelor sociale de la blocurile din cartierul Militari. „Întotdeauna am considerat că demersurile către autorităţile centrale în vederea obţinerii de fonduri pentru dezvoltarea oraşului sunt deosebit de importante şi nici un efort făcut în acest sens nu este inutil. De fiecare dată fondurile primite au fost  binevenite şi voi continua să solicit finanţare pentru proiectele de dezvoltare a municipiului”, a declarat Primarul Francisc Boldea.

 

În urma consultărilor cu Direcţia de Investiţii şi S.C. Meridian 22, a fost definitivat programul de reabilitare a canalizării în municipiul Lugoj, etapa I din acest an. Sunt vizate străzi pe care există deja aprobat proiect, respectiv, străzile: Bistrei, fdt. Bistrei, Livezilor, Agriculturii, Traian Vuia şi Timişoarei. Suma alocată este de 800 mii lei.

De asemenea, au fost definitivate punctele de legătură a cartierelor la magistrala nouă în cadrul programului de reabilitare a alimentării cu apă a municipiului. În acest sens a avut loc o discuţie cu firma Hidroconstructia, executantul lucrărilor. Este vizată branşarea la noua magistrală a cartierelor: Stadion 1, Stadion 3, Ţesători, Micro 3, Micro 4, parţial Micro 5 şi Cotu-Mic.

 

Vineri  22 mai, în prezenţa reprezentanţilor S.C. Meridian 22, Salprest S.A. şi Poliţiei Locale şi Naţionale a avut loc întâlnirea dintre primarul municipiului Lugoj şi reprezentanţii Asociaţiilor de Proprietari din municipiu. „În prezent, în municipiu există 32 de Asociaţii de Proprietari, dialogul dintre Administraţie şi acestea realizându-se foarte bine, dar există şi câteva zone unde nu funcţionează Asociaţii de Proprietari şi colaborarea este mai greoaie. Bilunar ne întâlnim pentru a analiza împreună problemele cetăţenilor, cum ar fi, cele privind utilităţile în cartiere, a iluminatului, a menţinerii curăţeniei, etc. Cu prilejul acestei întâlniri am hotărât să repartizăm 32 de bănci noi Asociaţiilor de Proprietari, acolo unde există acordul cetăţenilor pentru montarea acestora. De asemenea, vom instala 40 de coşuri de gunoi pe străzile unde acestea au fost furate sau unde ele nu există. Am recondiţionat şi 26 de bănci pe care dorim să le instalăm în cartierul Micro 2 şi în alte cartiere”, a declarat şeful executivului.

 

În continuare primarul municipiului Lugoj a informat că în perioada 19-21 iunie se va desfăşura în municipiu, Sărbătoarea Berii. Manifestarea va fi deschisă vineri 19 iunie, orele 19.00 cu tradiţionalul Alai al Berarilor. De la ora 19.30 va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul folcloric „Lugojana” şi de binecunoscuţii solişti vocali: Nicu Novac, Ramona Viţă, Petrica Miulescu Irimică, Carmen Popovici Dumbravă, Camelia Bojin Ceocu, Dorin Biriş Coşbuc, Ramona Ilieş Drăgan, Doru Petrean şi alţii. Sâmbătă 20 iunie, începând cu ora 19.00, se va desfăşura concertul live al formaţiilor Leftovers Band din Lugoj, Desant din Timişoara şi al binecunoscutei trupe Bere Gratis. Duminică 21 iunie, de la ora 19.00 se va desfăşura un spectacol folcloric susţinut de Ansamblul folcloric „Lugojana” cu grupele de copii şi tineret, urmat la ora 20.30 de concertele solistelor Mona Lisa Sufan urmat de Mirela Petrean.  În partea a doua a serii începând de la ora 22.15 va avea loc concertul live al cunoscutei interprete de muzică uşoară Anda Adam.

 

În data de 1 iunie se va desfăşura în municipiul Lugoj  evenimentul LocoMotiva verde” – ștafeta motivațională pentru comunitățile locale. Manifestarea are loc în cadrul „Săptămânii Verzi” a Comisiei Europene şi are ca scop promovarea „Săptămânii verzi”, Infrastructura Verde și serviciile de ecosistem verde. În cadrul evenimentului, două grupuri de cicliști vor acoperi două rute, una în județul Arad, iar cealaltă în județul Timiș, pentru a realiza o ştafeta și pentru a distribui materiale de promovare. Din fiecare comunitate se va organiza câte un grup de cel puțin 20 de persoane care se vor plimba cu bicicletele împreună cu organizatorii până în comunitatea următoare. Cu acest prilej la Lugoj, în Parcul George Enescu se va planta un mic copac, cu un panou informativ alături. Manifestarea va fi urmată în data de 5 iunie de acţiunea comună cu firma Autoliv şi în data de 6 iunie de acţiunea de ecologizare a Parcului George Enescu organizată în colaborare cu ONG-ul Casa Flora.

 

În încheierea conferinţei de presă, şeful executivului a prezentat pe scurt o serie de ştiri de interes local.

  • În perioada 3-5 iulie va avea loc cea de-a patra ediţie a festivalului în aer liber „Rock pe 2 Roţi”.
  • În data de 15 august cu prilejul Rugii Lugojene va concerta în Lugoj trupa Rezident EX care are în componenţă artişti de excepţie.
  • Vineri 29 mai, Primăria Municipiului Lugoj în colaborarea cu Clubul Copiilor şi firma Autoliv organizează în Parcul George Enescu manifestări dedicate Zilei Copiilor.
  • Către sfârşitul săptămânii viitoare, dacă vremea va fi favorabilă se va deschide noul loc de joacă pentru copii în locaţia fostei grădini de vară Concordia.
  • În prezent în municipiu se efectuează lucrări de reparaţii a străzilor, lucrări la sala de judo şi dacă vremea va permite, în curând vor începe şi lucrările la noul sens giratoriu de pe strada Buziaşului.
  • În cursul săptămânii viitoare se vor trasa marcajele pe străzile pe care au fost executate lucrări de reparaţii.