LUGOJ: ZILEI INTERNAŢIONALE A CĂRŢII PENTRU COPII ŞI TINERET

Spread the love

Loading

ÎNTÂLNIRE CU PARTICIPANŢII LA MANIFESTĂRILE ORGANIZATE CU OCAZIA ZILEI INTERNAŢIONALE A CĂRŢII PENTRU COPII ŞI TINERET

Comunicat presa Ziua Cartii pentru CopiiJoi, 2 aprilie, orele 11.30, Primarul Municipiului Lugoj, prof. ing. Francisc Boldea a întâmpinat grupul de participanţi la „Marşul cărţii”, activitate din cadrul manifestărilor organizate cu prilejul Zilei Internaţionale a Cărţii pentru Copii şi Tineret şi le-a a adresat un cuvânt de salut referindu-se la însemnătatea lecturii, a cărţii în general în viaţă, încă din primii ani de şcoală.

Ca şi anul trecut manifestările au fost organizate  de  asociaţia „Alternatived” din Lugoj în colaborare cu şcolile din oraş. Participanţii au fost elevi din clasele primare ale şcolilor lugojene însoţiţi de cadre didactice şi voluntari din cadrul asociaţiei.

Evenimentul a început la ora 11.00, odată cu întâlnirea participanţilor pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.  În continuare s-a  desfăşurat „Marşul cărţii” pe traseul Podul de Fier – Primărie – Universitatea Europeană „Drăgan”. În ultima parte  a manifestării, în holul Universităţii, a avut loc o donaţie de cărţi pentru copiii din mediul rural.