Lugoj – “Ziua fără mașini”

Spread the love

Loading

ziua mondiala fara masini

Săptămâna Mobilităţii Europene este o campanie anuală privind mobilitatea urbană durabilă, organizată de Secretariatul european de coordonare cu sprijinul direcţiilor generale pentru Mediu şi Transport al Comisiei Europene. Tema de anul acesta a Săptămânii Mobilității este „Clean, shared and intelligent mobility” – „Mobilitate nepoluantă, partajată și inteligentă”, care urmărește promovarea soluțiilor de mobilitate care să evidențieze beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante, precum și reducerea costurilor prin utilizarea acestora.

 

Între 16 şi 22 septembrie 2014, Săptămâna Mobilităţii Europene reprezintă  oportunitatea noastră de a promova măsuri durabile de transport şi de a invita lugojenii să încerce alternative la utilizarea propiilor autovehicule. Astfel că, lugojenii sunt încurajați să ia în considerare mijloacele de transport în comun, dar și bicicletele sau rolele, în ideea de a avea parte de călătorii rapide și plăcute.

Primăria Municipiului Lugoj va desfășura “Ziua fără mașini”  în data de 22 septembrie 2017, între orele 11.00 – 12.00, ocazie cu care va fi restricționată circulația rutieră în piața Victoriei, fiind permis doar accesul mijloacelor de transport nepoluante.

Dorim ca un număr cât mai mare de lugojeni să dea curs acestei inițiative și astfel, prin această modalitate  să contribuim la protejarea mediului  înconjurător.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *