Lugojul declarat Oras-martir al Revolutiei din decembrie 1989. Ziua Lugojului, când lugojenii și-au declarat al doilea oraș liber de comunism a fost ignorată de comuniștii din Primărie și din Consiliul Local

Spread the love

Loading

Autor: Nicolae TOMA, membru UZPR

În fața Primăriei din Lugoj există o cruce pe care s-a motat o placă de marmură cu inscripția „În acest loc la 20 Decembrie 1989 a fost ABOLIT comunismul în Lugoj”. A fost montată în 1990 de primarul ales de revoluționari în ziua de 15 ianuarie 1990 ca și semn peste ani să nu se uite că lugojenii au declarat în seara zilei de 20 decembrie 1989 al doilea oraș liber de comunism.

Începând cu anul 1990, în fiecare an de 20 Decembrie s-a ținut cont de „Ziua Lugojului”. Nu a contat cine a fost primar și ce culoare politică a avut Sorin Straja (Stragea, Virgil Turcan, Marius Martinescu și Francisc Boldea. În perioada primarului Marius Martinescu, în primii lui ani ca și primar, Consiliul Local a dat o hotărâre prin care s-a stabilit definitiv „Ziua Lugojului” în 20 decembrie. Această hotărâre a fost încălcată în picioare de Primăria Lugoj și de Consiliul Local ales în septembrie 2020 și pentru această de nerecunoaștere a unei hotărâri are o explicație. PNL Lugoj a fost invadat de foștii pedeliști, care sunt recunoscuți și astăzi prin atitudinile lor comuniste sau neomarxiste. Practic liberalismul în istorie s-a afirmat în lupta pentru libertate în toate domeniile, însă la Lugoj câteva fosile pedeliste dau o lecție de nesimțire și nepăsare lugojenilor. Cum poate fi deturnat un partid de câțiva consilieri care au uitat că au fost aleși pentru lugojeni și nu pentru primarul infractor?

Cine sunt împotriva revoluționarilor lugojeni?

Liberalii și alți câțiva din Consiliul Local și tragem concluzia că în adminsitrația locală au ajuns comuniștii. Modul lor de a distruge este specific fostului PDL, care acum este altoit pe PNL.

Suntem foarte mirați că secretarul municipiului Lugoj, cel răspunzător de aplicarea legilor, tace și semnează toate ilegalitățile Primăriei și a Consiliului Local. Cu ce îl are la mână primarul ales? E necesară o plângere penală pentru abuz în serviciu pentru a desluși ce îl leagă de trompeta liberală?

Asta arată că lupta noastră, a revoluționarilor, din Decembrie 1989 nu s-a încheiat și va trebui să ne aratăm iarăși forța, pentru că această camarilă pedelistă a distrus măreția acestui oraș și l-au transformat într-un oraș mort și mizerabil.

Primarul ales a încălcat LEGEA și nu l-au mai putut salva nici DNA-ul, unde era colaborator și nici serviciile. Încălcarea legii era prea evidentă ca să mai poată scăpa, dar primarul interimar fără coloană l-a numit consilier pe primarul scos în afara legii. Și fărădelegile se continuă numai că sub altă semnătură. În sprijinul celor de doi, primarul ales și primarul numit a venit și o fosilă pedelistă, cunoscut din grupul distructiv condus de Marius Martinescu. Și cei trei își bat joc de lugojeni și de banii lor finanțând organizații și paranghelii care nu au legătură cu Lugojul și tradițiile acestui oraș.

Complicii acestui grup infracțional sunt consilierii PNL și alți câțiva din alte partide, care au votat necondiționat pentru împrăștierea banului public și se poate bănui că există o legătură între cei care au beneficiat și cei care au hotărât să cheltuie sume mari pe manifestări, care nu au mai fost până acum și în acest proces de cheltuire au fost incluse ONG-uri din Timișoara.

Acestor uituci, vreau să le reamintesc că recunoașterea Lugojului ca al doilea oraș liber de comunism, după Timișoara, a venit de la Parlamentul României. În ziua de 19 decembrie 2003, în ședința comună din Parlamentul României, parlamentarii din Camera Deputaților și Senat au votat LEGEA privind declararea municipiului Lugoj Oraș-Martir al Revolutiei din decembrie 1989. Această lege a fost promulgată de președintele României, Ion Iliescu, prin Decretul nr. 889 din aceeași zi.

Această Lege implică și responsabilitatea administrației locale de a pune la intrările în orașul Lugoj titlul de „Oraș martir”.

Această adunătură din Consiliul Local au vrut să desființeze Teatrul din Lugoj, Corul „Ion Vidu”, au ținut închis ștrandul și bazinul SPA, motivând aberații birocratice. Centrul orașului arată ca și în Ucraina și noi lugojenii stăm nepăsători și nu spunem nimic.

Oare lugojenii merită acest blestem liberal! Oare eroii noștri martiri nu au murit în zadar! Nu credeți că a venit timpul să facem ceva … în limita legii. Pentru nerespectarea promisunilor electorale fiecare lugojean să-i dea în judecată pe liberali. La zece mii de procese își vor lua lumea în cap… dar va atrage atenția politicienilor, în special a celor locali, că nu sunt veșnici și nici nu pot fi tolerați pentru nesimțirea de a fi împotriva celor care i-au ales.

   

 

Bucuresti, 19 decembrie 2003.

Nr. 887.

 

PARLAMENTUL ROMÂNIEI

 

CAMERA DEPUTATILOR  SENATUL

 

LEGE

privind declararea municipiului Lugoj Oras-martir al Revolutiei din decembrie 1989

 

Parlamentul României adoptã prezenta lege.

 

Articol unic. – În semn de omagiu adus eroismului manifestat de cetãtenii municipiului Lugoj si pentru cinstirea martirilor cãzuti în Revolutia din decembrie 1989, municipiul Lugoj se declarã Oras-martir al Revolutiei din decembrie 1989.

 

Aceastã lege a fost adoptatã de Camera Deputatilor în sedinta din 4 noiembrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia României, republicatã.

 

PRESEDINTELE CAMEREI DEPUTATILOR

VALER DORNEANU

 

Aceastã lege a fost adoptatã de Senat în sedinta din 8 decembrie 2003, cu respectarea prevederilor art. 76 alin. (2) din Constitutia României, republicatã.

 

  1. PRESEDINTELE SENATULUI,

DORU IOAN TÃRÃCILÃ

 

 

Bucuresti, 22 decembrie 2003.

Nr. 572.

 

 

DECRET nr. 889 din 19 decembrie 2003pentru promulgarea Legii privind declararea municipiului Lugoj Oraş-martir al Revoluţiei din decembrie 1989

 

EMITENT

  PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

 

Publicat în  MONITORUL OFICIAL nr. 932 din 23 decembrie 2003

În temeiul prevederilor art. 77 alin. (1) şi ale art. 100 alin. (1) din Constituţia României, republicată, Preşedintele României decretează:

Articolul UNIC

Se promulgă Legea privind declararea municipiului Lugoj Oraş-martir al Revoluţiei din decembrie 1989 şi se dispune publicarea acestei legi în Monitorul Oficial al României, Partea I.

 

PREŞEDINTELE ROMÂNIEI

ION ILIESCU, Bucureşti, 19 decembrie 2003.Nr. 889.

Tagged:

Comments are closed.