LUGOJUL MERITĂ!

Spread the love

Loading

Autor: Maria Rogobete

Vineri, 22.10.2021, ora 12, în minunatul oraș Lugoj a avut loc un dublu eveniment și anume: -Deschiderea celui mai mare și performant RMN 3 TESLA din Vestul Țării, al Centrului Medical de Diagnoză RMN-Lugoj ( strada Timișoarei, Nr.149 A-Lugoj)- Dr. Souhaiel Hadiji, Președintele Ligii Tunisienilor și 2. Expoziția de pictură ”Autumnală” a artistei  Maria Hadiji, șef secție expoziționale al Muzeul Satului Bănățean Timișoara, soția domnului doctor Souhaiel Hadiji. Orașul de pe Timiș a avut onoarea să o găzduiască pentru câteva clipe pe doamna Ambasador a Tunisiei Raja Jhinaoui Ben Ali, o doamnă plină de viață, dar și de recunoștință pentru realizările conaționalului său, doctorul Souhaiel Hadiji, mândră de el, a spus în limba franceză cuvinte de laudă la adresa acestui om minunat, traducerea în limba română fiind făcută de doamna Maria Hadiji. O zi frumoasă, dar foarte importantă pentru lugojeni, această ceremonie de inaugurare a noului centru de imagistică medicală, respectiv rezonanță magnetică a adus zâmbetul pe fața oamenilor, în această perioadă în care avem nevoie de îngrijire, dăruire, curaj, profesionalism, sănătate, mai mult decât orice, în acest timp în care lumea este debusolată, tristă, pot spune înfiorată, că acest om, renumit doctor stomatolog, acest tunisian trăitor în țara noastră, român prin adopție, a adus lumină în viața noastră, bucurie și liniște sufletească, a făcut această ”investigație de calitate, care oferă o certitudine absolută a diagnosticului”, așa cum spune domnul Hadiji, faptul că în Lugoj există RMN face ca lugojenii și nu numai ei, să fie liniștiți, să nu se mai deplaseze în alte localități. La eveniment au participat și au luat cuvântul domnul Andrei Molnar-subprefect al județului Timiș, doamna Ambasador al Tunisiei-Raja Jhinaoui Ben Ali, domnul primar al municipiului Lugoj-Claudiu Buciu, domnul președinte CMDR-Delia Barbu, Viorel Coifan-consilier al Președintelui Consiliului Județean Timiș, doamna Mihaela Cuțui-vicepreședinta Colegiului Medicilor Stomatologi din județul Timiș și alții.

Domnul doctor Souhaiel Hadiji este unul dintre cei mai buni doctori stomatologi din județul Timiș, un om de calitate, un profesionist, dar și un om care își iubește semenii, pragul Cabinetului de Medicină Dentară Dr Hadiji- Cabinet de stomatologie, ortodontie, implantologie, estetică dentară, chirurgie orală, protetică, pedodontie (Str. Comuna din Paris, Nr.1 Lugoj), cât și pragul cabinetului Dental Imagistic 3D Lugoj (Str. 20 Decembrie 1989 3D Lugoj), fiind călcate de foarte mulți oameni. În perioada pandemiei, domnul Hadiji a făcut donații Spitalului Municipal din Lugoj 10000 de perechi de mănuși și alte lucruri sanitare, a ajutat foarte mulți oameni nevoiași, iar pentru acest fapt toată lauda și respectul, vă mulțumim domnule doctor!

”Prezența unei infrastructuri medicale bine legată și bine structurată într-o localitate neputând să aducă decât îmbunătățiri și performanțe al actului medical și al sănătății publice. Din acest motiv ne-am gândit să înființăm acest centru de imagistică medicală de top cu un aparat de Rezonanță Magnetică de ultimă generație 3 TESLA foarte performant și sper foarte util pentru toți colegii medici din toate specialitățile. Rezonanța magnetică  fiind o investigație de calitate oferind o certitudine absolută a diagnosticului. Sigur că asemenea investiție și asemenea dorințe nu ne-a fost ușor de realizat, multe fiind momentele în care ne-am aflat în fața unor drumuri închise și era să renunțăm, totuși am mers mai departe” a spus dr. Hadiji în fața tuturor participanților la eveniment. După ce s-a tăiat panglica, toată lumea s-a bucurat de picturile artistei Maria Hadiji (originară din comuna Topleț, județul Caraș-Severin), pot spune că a fost o curățire a sufletelor, trăire și simțire într-un final armonios la o gustare extraordinară, totul la superlativ! Felicitări, Souhaiel Hadiji! Felicitări, Maria Hadiji!

 

Tagged: