„Măcelarul de la Mariupol”: generalul rus care supraveghea asediul în orașul unde au fost bombardate o maternitate și un teatru care adăpostea sute de copii

Spread the love

Loading

Acesta este chipul „măcelarului de la Mariupol” – generalul rus care supraveghează un asediu care a lipsit orașul de hrană, apă și energie timp de o lună în timpul bombardamentelor fără milă care au ucis mii de civili.
Generalul-colonel Mihail Mizintsev, care ocupă funcția de director al Centrului Național de Apărare al Rusiei din 2014, a fost identificat drept comandantul care supraveghează operațiunea la începutul acestei săptămâni, când a emis personal o cerere ca trupele ucrainene care apără portul să se predea, dar cererea a fost respinsă.
Înseamnă că Mizintsev este în spatele ordinului de a bombarda maternitatea și teatrul, unde au fost uciși mai mulți copii.
Mizintsev a dat ordinul de a bombarda o maternitate din oraș, care a ucis o femeie grav însărcinată și copilul ei nenăscut. Tot el a dta ordinal să bombardeze un teatru unde se adăposteau sute de copii, care probabil au fost îngropați de vii în dărâmături. Acest criminal de război a dat ordinal să se bombardeze fără discernământ cartierele în atacuri care au lăsat cadavre putrezite pe străzi.
Olexander Scherba, fostul ambasador austriac în Ucraina l-a catalogat săptămâna aceasta pe Mizintsev drept „măcelarul lui Mariupol”, în timp ce Oleksandra Matviichuk, șefa Centrului pentru Libertăți Civile al Ucrainei, l-a chemat să facă față acuzațiilor de crime de război.
Și nu ar fi prima dată când acest general dă porunci atât de sumbre. În rolul său de șef al apărării, Mizintsev ar fi putut, de asemenea, să fi contribuit la elaborarea strategiei militare a Rusiei în Siria – inclusiv asediul sângeros al Alepului, care are paralele înfricoșătoare cu oroarea provocată în Mariupol.
O soartă asemănătoare se îndreaptă acum oamenilor din Mariupol, deși la scară mai mare. Populația lui Mariupol era de peste 400.000 de locuitori când a început asediul în urmă cu aproape o lună, iar cel puțin 2.000 de civili au murit deja în bombardamente – deși oficialii locali spun că adevăratul bilant ar putea ajunge la 20.000 când vor fi făcute conturile finale.
Spitalele din oraș au fost, de asemenea, vizate de bombardamente ce amintesc de furia nazistă.
Poate cel mai grav atac a avut loc pe 16 martie, când un teatru cu adăposturi anti-bombe sub el, care găzduia până la 1.300 de civili, a fost lovit direct de un atac aerian rus.
Se știe că cel puțin 130 de persoane au scăpat de epava clădirii, dar se teme că multe altele au fost prinse în adăposturile anti-bombe care erau acoperite de moloz. Nimeni nu a mai putut ajunge la adăposturi de atunci, deoarece forțele ruse continuă să bombardeze zona. Oricine a fost captiv acolo va fi murit probabil de o moarte lentă și agnonizantă. Bilanțul final al atacului rămâne necunoscut.
Se crede că aproximativ 100.000 de oameni sunt încă prinși în Mariupol „în condiții inumane” și sub atac constant, potrivit președintelui Volodymyr Zelensky când a vorbit la începutul acestei săptămâni.
Zelensky a acuzat forțele ruse că nu numai că au blocat un convoi umanitar care încearcă să aducă ajutor disperat către Mariupol, ci și că au confiscat ceea ce a spus un alt oficial ucrainean că sunt 15 dintre șoferii de autobuz și salvatorii aflați în misiunea de ajutor, împreună cu vehiculele lor.
Videoclipul, filmat de un pasager care fuge în ceea ce părea a fi o dubă mică, a arătat scene apocaliptice din orașul-port, care a fost în cele din urmă redus la dărâmături după săptămâni de bombardamente brutale rusești.
Mai multe cadavre au fost văzute întinse în mijlocul drumului, în timp ce camioneta se învârtea în jurul unor bucăți de piatră, bucăți de metal răsucite și mașini abandonate de-a lungul a ceea ce se crede a fi Bulevardul Budivelnykiv din vestul Mariupol.
Videoclipul înfricoșător vine în timp ce oficialii ucraineni susțin că trupele ruse deportează forțat ucrainenii în masă din ruinele orașului în „lagăre de filtrare” și apoi în Rusia, în timp ce implorau ca echipele umanitare să aibă acces în orașul asediat.

Rămășițele unui teatru folosit pentru a adăposti până la 1.300 de civili

– inclusiv copii – a fost bombardat de armata rusă

Până la 15.000 de civili au fost deportați forțat din zona Malului Stâng al Mariupolului de când a fost capturat de trupele ruse, au anunțat joi autoritățile locale, avertizând că aproximativ 100.000 de persoane care rămân se confruntă cu o situație disperată fără hrană, apă sau electricitate.
Serviciile de securitate ale Ucrainei au susținut că au identificat o „tabără de filtrare” care fusese înființată în orașul Dokuchaevsk, în regiunea Donețk, iar ofițerii ruși FSB lucrau să trimită civilii deportați pentru a identifica pe oricine avea legături cu serviciile de urgență ucrainene. sau militare.
Cei selectați de FSB sunt trimiși în regiuni îndepărtate din Rusia – în special Sakhalin, o insulă din largul coastei de nord a Japoniei – unde sunt forțați să semneze documente care îi limitează în regiune pentru cel puțin următorii doi ani, spun serviciile de securitate.


Deși atacurile rusești au avut un succes limitat în alte părți, Mariupol a fost complet înconjurat devreme în timpul luptei și a încercat să reziste de atunci.
Acum se crede că Rusia își concentrează eforturile pe capturarea orașului, ceea ce i-ar oferi un „culoar terestre” între zonele sub controlul rebelilor din regiunea Donbass de est și Crimeea ocupată – considerat a fi unul dintre obiectivele strategice cheie ale lui Putin înainte de a oferi. ordinul de a invada.
Pentru a captura orașul, forțele ruse l-au bombardat fără discernământ de săptămâni, lăsând aproximativ 90% din clădiri avariate, în ciuda sute de mii de oameni nevinovați prinși acolo.
O echipă Reuters care a ajuns duminică într-o zonă controlată de Rusia din Mariupol a descris un pustiu de blocuri carbonizate și cadavre învelite în pături, aflate lângă un drum.
Șeful Comitetului Internațional al Crucii Roșii a declarat joi că este nevoie de un acord între armatele ruse și ucrainene înainte ca civilii să poată fi evacuați corespunzător din Ucraina.
„Credem că ne confruntăm cu o linie de front foarte complexă în prezent în Ucraina, care vede o mulțime de oameni prinși în capcană și oameni prinși între liniile de front”, a declarat șeful Crucii Roșii, Peter Maurer, într-o conferință de presă, după discuțiile cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov. in Moscova.
„Nu se poate gândi la acces sau la evacuare, nici în Mariupol, nici în alt loc, dacă nu avem un acord solid și detaliat între militarii de pe teren”.

Sursa poate fi citită AICI

 

Tagged: