MAI VIZITĂM MOSCOVA

Spread the love

Loading

Autor: Dr. Paul Ichim

Ascultând relatările tatălui meu, despre rușii cunoscuți în perioada celui de-al doilea război mondial și mai ales după ocupația lor prietenească, destul de mulți ani după, am avut o reținere în a-i vizita.
E adevărat că mai aproape de anii ăștia, se părea că-i o oarecare normalitate pe acolo și chiar plănuiam acum vreo doi ani să vizitez Moscova și Saint-Petersburg.
Deja circulă un banc despre agenția lor de turism…’veniți să ne vizitați acum, până nu va vizităm noi”. A bufnit Covidul asta, au început să cadă cam mulți de pe la etajele lor, iar anul asta a apărut nebunia care a făcut veridică „glumă”. Va dați seama că acum și să se liniștească răzbelul și să-mi plătească ei excursia, n-aș mai avea vreo chemare?
Rămân așa cu un regret, că nu le-am văzut muzeele. Asta e, rămân suficiente locuri în lume bune de văzut, sănătoși să fim.
Cum spuneam, ascultând povestirile bătrânilor mei care au prins al doilea război mondial și sejurul prelungit al rușilor pe aici, am rămas cu o reținere față de ei.
Citind în momentele astea tot felul de analize și informații istorice, am aflat că rusul nu și-a respectat niciodată tratatele încheiate.
În ultimele 24 de ore am văzut și ascultat declarațiile unor oficiali de la ei. Ambasadorul de la ONU transmitea că ei bombardează „delicat”, adică vor să păzească civilii de pericole. Altul, explică ieri într-un interviu că au fost obligați să intervină, deoarece occidentalii deja inoculau o ură față de poporul pașnic rus. Individul respectiv ori ne crede pe noi imbecili, ori este de o ticalosie fără margini. Acum după ce bombardează delicat, de au distrus complet o groază de localități, de au fugit din calea dezastrului milioane de oameni, după ce rămașii sunt în pragul foametei, crede că rușii vor fi mai iubiți cumva? Părerea mea este că nu cred să existe o percepție mai proastă la nivel mondial, față de un popor, cum sunt percepuți acum rușii.
Unde mai pui că paranoia lor cu Noua Rusie, a dat peste cap economia mondială și implicit a afectat nivelul de trai al tuturor.
Pentru mine este o mare nedumerire, cum un popor poate da în istoria lui, oameni valoroși în literatură, muzică, știință ș.a.m.d. și în același timp, are așa de mulți ticăloși sadici consemnați. Este mai mult decât evident, că nu-i de loc bine să te încrezi în ruși. Trebuie lăsăți cu votca lor, cu ruleta rusească, să-și zboare singuri creierii.
Ce te faci însă că ciclic îi apucă cheful de cotropit, de furat, de siluit? Probabil ucrainienii îi cunosc mai bine, de aia stau la trântă cu paranoicul, știu că nu pot avea încredere în cuvântul lor.
Cred că dacă ar ceda acum, ar fi pur și simplu exterminați în viitorul apropiat.
O fi făcut al lor comedie, dar se pare că știe ce spune la lume, că rusul nu-i soi educat și serios, nu te poți încrede în el de loc. Cred că cei de la noi, ar face bine să se lupte pentru pace, pregătindu-se crâncen pentru război, cu asta în coastă, nu știi niciodată la ce să te aștepți.

Tagged: