Marcel Vela a făcut anunțul: toți seniorii lugojeni trebuie să știe

Spread the love

Loading

Marcel Vela, Ministrul de Interne, a anunțat că Guvernul a adoptat o nouă ordonanță militară, a zecea. Prevederile acestei ordonanțe vor intra în vigoarea o dată cu publicarea lor în Monitorul Oficial.

O dată cu publicarea Ordonanței Militare Nr.10, încetează să mai fie active prevederi ale vechilor ordonanțe care intră în contradicție cu prevederile noului act adoptat.

Ordonanța Militară Nr.10 face referiri precise la intervalul în care persoanelor de peste 65 de ani le va permis să iasă din case, acesta urmând să fie prelungit, de la două ore (11.00 – 13.00), la șapte ore, în intervalele 07.00 – 11.00 și 19.00 – 22.00. Prin intermediul OM Nr.10 se cere operatoruilor economici care vând produse de strictă necesitate să acorde prioritate în aceste intervale orare deservirii persoanelor de peste 65 de ani.

Circulaţia persoanelor de peste 65 de ani va permisă în afara locuinţei sau a gospodăriei, indiferent de intervalul orar, dacă acestea se deplasează în interes profesional. La fel se va permite circulația persoanelor de peste 65 de ani în orice interval orar pentru cele care urmează tratamente medicale care nu pot fi amânate sau făcute de la distanță, cum ar fi tratamentele oncologice, de dializă etc.

„Pot să se deplaseze în situaţia în care au nevoie de asistenţă medicală, care nu poate fi amânată sau efectuată de la distanţă, folosind mijloace de transport. De asemenea, pot face deplasări pentru activităţi agricole sau pentru comercializarea produselor agroalimentare”, a explicat Vela.

Tagged: