MARE, MIXTĂ, CU DE TOATE (II)

Spread the love

Loading

Galați – Cimitirul „Sfântul Lazăr”, cunoscut gălăţenilor sub denumirea de „Coca-Cola”

Autor: Dr. Paul ICHIM

Mare, mixtă cu de toate, cam așa arată ceea ce se întâmplă prin târgul asta. Citesc pe aici și mă crucesc. Un singur lucru este cert în urbea asta, n-ai cum să te plictiseșți.

Putzoii au terminat ceva liceu și se plimbă-n mașinile date de părinți, urlând pe stradă, jumătate scoși pe geamuri, concurandu-se la câți se pot înghesui.

Poliția omni…..absența, declara ritos că va lua măsuri ferme după ce vor identifica impricinatii după pozele și filmările puse pe FB.

Aud că pe strada unui pilos de la Primărie se asfaltează doar sectorul lui de drum, să ajungă omul în bătătură fără noroi pe anvelope, de restul nu mai sunt resurse.

Pe centură se lucrează-n forță la un sens giratoriu, la colțul cimitirului de la Coca Cola. Bine, firma respectivă nu mai este prin zona, i-a rămas amintirea în mod ciudat legată de un cimitir. M-am nimerit pe acolo și tare-mi este că nu-i calibrată corespunzător, la traficul tirurilor ce tot trec prin zona, cred că mai trebuie raschetat ceva de la colțurile curților.

Aflu că Primăria-și caută arhitect șef, iar cineva întreba pe bună dreptate, văzând zarzavatul artitectonic din urbe, dacă am avut așa ceva în ultimele decenii.

Cred că cel mai sugestiv loc pentru orașul asta, îl reprezintă cel mai mare bulevard al lui, adică George Coșbuc. Acolo găseșți chiar ….mixtă cu de toate. De la blocuri comuniste, la case vechi, vai de mama lor, la vile făcute-n toate modurile, la ruine de fabrici, la cimitir ce odată era la periferia orașului, la mall-uri și spălătorii auto, sedii de firme diverse, depozite de materiale de construcție, chiar și hoteluri cu ora sau abandonate.

Pe ici pe colo, în foarte puține locuri oamenii au început să-și amenajeze spațiul verde din față ogrăzii, în rest, jale mare.

Cred că bulevardul asta este cea mai bună oglindă a administrațiilor acestui oraș în ultimele 3 decenii.

Pentru întregirea imaginii se poate coborî pe Tecuci spre piață, că să-ți dai seama ce populație pestriță și colorată locuiește perimetral Pieții Centrale.

Surprinzător ieri am văzut o tipă de vârstă medie din aia cu fuste maxi și colorate, făcând curat cu matura în față reședinței și strigând la imberbii numeroși și dezinvolți, ce studiau fizica gravitației cu diverse deșeuri pe spațiul public.

La vremea serii defilau pe Bălcescu o groază de mașini de poliție, probabil spre ceva locuri de parcare, căci noaptea nu poți lasa așa bunătăți de autoturisme de serviciu nepazite pe străzi. Unii dintre melomanii autohtoni, cunoscând probabil programul organelor, își făceau siesta în urletele boxelor prin cartiere, cu siguranță că nu vor fi deranjați.

Găsesc pe aici știrea că o anumită țară își schimbă numele, oare de ce n-om schimba și noi numele orașului în Shaorma City sau mai românizatul Zarzavat City.

Restul condimentelor ce vreți să le adăugați la percepția privind orașul asta, completați-le în comentarii! Cât despre zarzavatul de consilieri „responsabili” ce-și iau diurnele de prin consilii și despre modul lor de consultare și colaborare, n-are rost să mai vorbim, de fapt nici nu puteam să avem alte așteptări de la ei. La așa oraș, așa consilieri sau ….”vicevercea”!

Tagged: