MARE, MIXTĂ, CU DE TOATE (III)

Spread the love

Loading

Autor: Dr. Paul ICHIM

De mult n-am completat o ….mare, mixtă cu de toate. A venit momentul după ce s-au adunat câteva de sfârșit de săptămâna. Să ne luăm de ăștia cu reclamele. Ia auzi una de sezon, legată de bere, fluid consumat la greu de către unii pentru răcorire sau diureza.

Birra Moretti una cu eticheta drăguță se prezintă autentic italiană. Dacă citești bine eticheta cu ingredientele, afli că este îmbuteliată autentic italian, de către Heineken România undeva prin București, cu apă autohtonă.

Vestitele reclame de medicamente minune apărute mai ales pe aici, ne anunță invariabil că „ticăloșii” de la farmacii deși știu de produsele lor, ne țîn captivi cu tot felul de știfturi pe post de „doftorii”. Fraierul neinformat o poate lua de bună, dacă nu știe că farmaciile sunt de fapt entități comerciale, ce oferă medicamentele autorizate de o autoritate națională controlată de ministerul sănătății . De unde și morală că reclamă n-are de multe ori legătură cu adevărul și decentă.

Fenomenul mult așteptat al sfârșitului de săptămâna l-a reprezentat  mult mediatizată ieftinire a carburanților. După ce chiriașul de la Treicoceni a rămas antologic cu cei 50 de bani, pe care în definitiv nu-i dai, aflăm de la „gheneral” că 25 de bani sunt partea comerciantului și ăla nu-i obligat s-o facă, iar ce-i rămâne statului de făcut, se cam amână, descoperindu-se că ar fi nevoie de nu știu ce soft, care-i scump rău de tot. Și aici se aplică o regulă, când  administrația te ia drept prost, e clar, este vorba despre golănie.

Acum pe bune că-i dau dreptate managerului de farma de la Cluj, despre ce criză vorbim? Stazile sunt pline de lume-n mișcare cu mășinile, nu pe trotinete și biciclete. Ieri întorcându-ma în oraș, fac prostia s-o iau pe faleză superioară. Parcă suntem un oraș fruntaș în șomaj, dar la bordură erau parcate drept mașînă ieftină autohtonă Dacia, într-o proporție de 1 la 25-30 dintre celelalte, iar dintre cele străine erau peste 50% mașini bazate, scumpisoare de” sărăcani autohtoni”.

Am spus că am făcut prostia să trec pe faleză superioară, deoarece la elice, pietonul de duminică ieșit la antrenat gamba, și-a făcut o plăcere în a stânjeni, trecând haotic, în sictir că deh, are prioritate la trecerea aceea de pietoni, făcându-se astfel coloane interminabile de mașini în trafic. Acolo domn „premare” și stimați consilieri locali poate va gândiți la o soluție de fluidificare a traficului, un pasaj sub sau suprateran… ceva. Poate va gândiți și la ceva parcări supra subterane, care să preia din expoziția auto înghesuită la bordură pe bandă unu. Pe degeaba rătăciți ceva echipaje de poliție pe acolo, ei nu pot produce soluții de moment.

Ajunge pentru moment, o să mai revenim cu aiureli constatate, astea n-au șansă să dispară într-o țară  frumoasă, din păcate locuită.

Tagged: