Marile minciuni din industria alimentară și adevărul din spatele campaniilor de publicitate

Spread the love

Loading

marile-minciuni-din-industria-alimentaraIată câteva dintre marile minciuni din industria alimentară pe care trebuie să le cunoști ca sa nu poți fi păcălit. Nu te lăsa niciodată impresionat de ambalaj, indiferent cât de multă culoare verde este pe el (verdele fiind culoarea care produce încredere și sugerează un aliment natural) și indiferent de mesajele inscripționate pe acesta.

Iată care sunt marile minciuni din industria alimentară și adevărul din spatele campaniilor de publicitate:

 

Fast-food sănătos nu există!

De la salate, la pui la grătar, o mulțime de preparate de tip fast-food sunt oferite ca alternative sănătoase la alimentele prăjite, sosuri grase și altele. Cele mai multe din combinațiile „sănătoase” au prea mult zahăr, prea multă sare și mult prea multe grăsimi. Sosurile salatelor sunt pline de grăsimi și aditivi, iar preparatele dietetice sunt pline de sare și amidon.

 

De exemplu, este sănătoasă o salată al cărei sos are 11 ingrediente? Sau o bucată de carne la grătar cu 10 ingrediente? Cele mai bune informații nu le primești de pe afișele publicitare și nici din reclame, ci din eticheta nutrițională a produsului care, din fericire, spune adevărul.

 

Mâncarea „naturală” – un fals comercial!

Pe ambalajele multor produse se menționează că ar conține ingrediente naturale, sau că ar fi naturale în întregime. Adesea, ceea ce cumpăram poate să nu conțină coloranți artificiali sau arome sintetice, însă producătorii folosesc alte ingrediente la fel de periculoase pentru consumator, care nu sunt naturale. Cel mai bine este să te întrebi dacă poți găsi respectivele substanțe. Dacă nu le găsești în piață sau în cămară, nu sunt naturale!

 

Cerealele integrale

Acestea sunt cunoscute pentru reducerea riscului de diabet de tipul 2, cancer colorectal sau boli cardiovasculare. Totuși, unele produse au pe eticheta menționat faptul că ar conține cereale integrale, deși cantitatea lor în produsul respectiv este infimă. Pe etichetă, ingredientele sunt adesea scrise în ordinea descrescătoare a gramajului lor, deci pot fi urmarite și astfel. Adesea, al doilea ingredient de pe listă este prezent în acel produs în procent de 1%.

 

100% este, de cele mai multe ori, o mare minciună

Multe ambalaje conțin mențiunea de 100% ca pe o promisiune și o garanție de îngredere în conținut. Mesajul 100% natural este de cele mai multe ori o minciună care prinde foarte bine, pentru ca îți induce ideea că întregul produs este 100%… natural sau bio. Este exact modelul de „100% suc natural”, care în compoziție are: zahăr, apă și concentrat de suc natural.

Sursa: femeia.ro, Yahoo News